Potet»lasagne» med chorizo

Jeg kaller dette en lasagne med anførselstegn fordi den inneholder ikke pasta. Og en lasagne lages med pastaplater i lag. Dette er tynne potetskiver i lag med rømme, chorizo, hvitløk og andre godsaker. Det er heller ikke slankemat. Den er stappfull av kalorier, men med en deilig salat ved siden av, tenker jeg vi kan slippe unna med et stykke i ny og ne. Jeg er simpelthen forelsket i denne «lasagnen».
Den fungerer godt som lunsjrett eller middag.

Slik lager du min potet»lasagne»:

Skrell store poteter og skjær tynne skiver enten med siden på et rivhjern eller på en mandolin. Du trenger 4-5 store til en brødform.
Skjær 7 cm av en sterk chorizo-pølse. Skjær i små terninger.
Smør formen. Kle formen med potetskiver og legg poteter lagvis. Sørg for at de ligger tett. Etter 4 lag med poteter legger du et lag med chorizo-terninger. Så legger du fire nye lag med potet før du legger et lag til med chorizo. Legg fire nye lag med potet. Lag en blanding av 1 beger Rørosrømme og 1/2 dl melk. Tilsett en god klype flaksalt, pepper og revet muskattnøtt (ca 1/2 ts). Tilsett også 1 fedd presset hvitløk og en liten neve revet parmesanost. Rør rundt og hell over formen. Sørg for at blandingen renner ned i sprekker mellom potetskivene. Sett i oven på 180 g i ca 1 1/2 time. Sjekk med en kniv om potetskivene er hjemmomstekte. Ta ut formen og la den avkjøle seg litt før du skjærer posjonsstykker og legger det på fat sammen med tomat- og basilikumsalat tilsatt god olivenolje.
En supergod rett som er feit som fy, men nydelig og mettende med et deilig smak av chorizo.

Lag på lag med poteter og chorizo
Lag på lag med poteter og chorizo
Ferdig form klar for ovnen.
Ferdig form klar for ovnen.

 

Ferdig "lasagne"
Ferdig «lasagne»
Forrige

Pizza Caprese

En nydelig nabokneipe

Neste

5 kommentarer om “Potet»lasagne» med chorizo”

 1. Potet? Chorizo? Lasagne? I én og samme setning?!
  Denne kombinasjonen høres bare FOR rar og spennende ut til å ikke prøves!! 🙂

  Nå bor jeg riktignok på et sted der man får kjøpt 18 forskjellige chorizo-pølser på hvert gatehjørne, så jeg må nesten spørre… Hvilken variant bruker du? Det ser ut som «påleggsvarianten», altså den man kan hive i seg uten å steke/tilberede først?
  Eller bruker du en «steke-chorizo», altså en som kommer rå, og må tilberedes?

  Sorry for å være pirkete 😉

  Svar
  • Hallo! Du, bruk den chorizoen du vil. Den blir jo kokt/stekt i retten, så det spiller ingen rolle om den er rå, i skiver eller i et stykke. Jeg brukte en hard type, sterk og litt røkt:) lykke til! Prøv den:)

   Svar
   • Takk for svar! 🙂

    Det vil vel da si at du bruker «bare-å-hive-i-seg» varianten – og dermed følger jeg etter!
    Steke-varianten (vel, ihvertfall noen av dem!) produserer fort 10x så mye fett som én bacon-skive, så derfor ville jeg dobbeltsjekke!

    Skal prøve å teste denne på lørdag 🙂 Tusen takk for glimrende tips 😀

    Beklager forøvrig manglende «korrekte» chorizo-begrep!
    Når man bor her nede, og får hyppige besøk av nordmenn, lærer man seg fort at de 8.000 chorizo-variantene de serverer i dette fylket, enkelt og greit kan deles inn i to grener: «gomle-varianten» og «steke-varianten».
    Bare ta det med ro – jeg ville ikke en gang VÅGE og prøve på og oversette slike turist-begrep til spansk… Trass i at broren min flere ganger har stått der på skinke-museet og vridd armen min mens han hyler «Berrern! Be om noen hundre gram chorizo, sånn som man kan gomle med en gang».

    Gleder meg til lørdag 🙂

    Svar
    • He he! Fantastisk melding, Andreas! Du er skikkelig heldig som bor midt i skinkefatet, da! Lykke til på lørdag! Husk å kjenne med en kniv om potetene er ferdig før du tar den ut av ovnen. Rå poteter er liksom ikke så godt:)

     H

     Svar

Legg igjen en kommentar