Pizza Caprese

Elsker du også Caprese-salat? Deilig mozzarella, solmodne tomater, basilikum…. Mmmmmm! Jeg kunne ha spist det hver dag. I går hadde jeg lyst på pizza, men jeg ville ikke ha en med varmt fyll. Så tenkte jeg, hva om jeg tar det beste i hele verden og legger opp på pizzaen når den er ferdigstekt?

Og det gjorde jeg. Jeg lagde en pizza med hvit saus og stekte med mozzarellaost og litt parmesan (for smak), så la jeg tomater, basilikum og ristede pinjekjerner på toppen. Dette ble en utrolig god og frisk pizza. Vil du lage den? Her er oppskrift til 2-3 posjonspizza:

Deigen:

1/2 pose tørrgjær røres ut i 2 dl vann

1 klype flaksalt

1 klype sukker

1 ss olivenolje

så sper du med like deler av italiensk pizzamel (tipo 00) og italiensk semolinamel. Kna godt og elt noen minutter før du lar deigen heve så lenge du kan. Gjerne flere timer. Kjevle deigen tynt.

Sausen:

1/2 beger creme fraiche

1 lite fedd hvitløk (fersk), presset

1 klype flaksalt

2 drag med pepperkverna

1 klunk hvitvin (3 ss ca)

1 ts hvit eddik

1 ss finhakket timian

Rør sammen alt og spre det på pizzabunnen.

 

Beregn 2 mozzarella»baller» til tre posjonspizzaer. Del dem litt opp mellom fingrene og sil av evt. overflødig væske. Legg osten på pizzaen (etter at du har smurt på pizzasausen) og strø litt tørket oregano over. Har du litt parmesanost, smaker det ekstra godt om du river litt over pizzaen.

Sett pizzaen i ovnen på et bakestål (hvis du har) eller i egen pizzaovn, slik jeg har. Eller helt vanlig ovn med helt vanlig plate. Gjør som du pleier, så blir dette superbra:) Stek til bunnen er sprø og osten er smeltet.

Fyllet på pizzaen lager du slik:

Bruk gode, små tomater. Nå finnes det fantastiske norske tomater som eksploderer av smak. Del dem i to og fjern kjernene. Skjær tomatene i passe biter og ha dem i en skål. Grovhakk masse basilikumblader og strø over litt flaksalt og pepper. Så heller du over litt god extra virgin olivenolje. Bland forsiktig og legg på pizzaen med en gang. Rist noen pinjekjerner og strø over.

Frisk og smakfull pizza som må nytes mens den er fresh. Kos deg og ha en deilig lørdag!

Forrige

Negroni

Potet»lasagne» med chorizo

Neste

Legg igjen en kommentar