Lun salat med kylling, chorizo, kikerter og stekte epler

Herr og fru Valebrokk lager mat sammen.

Dette er en egen serie på bloggen der jeg og mannen min, Erik, lager mat sammen. Vi lager retter som er enkle å lage og som vi begge har planlagt og kjøpt inn til. Vi har holdt på en uke, og foreløpig går samarbeidet strålende. Forrige uke lagde vi risotto med røkt kolje, vaktelegg og pastinakkchips.

Denne uken lager vi lun salat med kylling, chorizo, kikerter og stekte epler. Vi har ingen oppskrift, men så en vi likte i boken «Cook like a man» som vi ble inspirert av. Vel, det eneste vi tok med oss fra den oppskriften var chorizo og epler. Resten fant vi på.

Dette er en oppskrift til to personer og er lett å lage.

Vi starter med kyllingen. Velg et kyllingbryst fra kvalitetsleverandør: Stange, Holte eller Gårdsand.

Du kan steke kylllingen, eller sous vide den ved å legge kyllingen i en ziplockpose sammen med litt olivenolje, hvitløk og rosmarin, salt og pepper før du lukker posen og presser ut maksimalt med luft. Legg posen i vannbad i en gryte. Temperaturen på vannet skal ligge på ca 63 grader i en time. Etterpå steker du kyllingen i litt olje og smør et par minutter for å få gyllen farge på skinnet.

Sous vide-utstyr til ingen penger. Pumpe og zip-lockposer koster en femtilapp på super'n.

Sous vide-utstyr til ingen penger. Pumpe og zip-lockposer koster en femtilapp på super’n.

Skjær 100 g fersk chorizopølse i 1 cm skiver. Du må bruke fersk/rå pølse, for du trenger oljen fra pølsen til senere. Stek pølseskivene på  medium varme. Legg chorizoen til side. Oljen som blir igjen i pannen bruker du til å steke en boks kikerter i. Husk å skylle kikertene godt før du har dem i pannen. Tilsett noen spiseskjeer olivenolje i pannen. Krydre ertene med litt chilipulver, søtt paprikapulver og en halv teskje spisskummin. Salte og smak til om du vil ha mer pønsj. i tilfelle tilsetter du mer krydder.

2 faste epler skrelles og deles i båter. Varm en panne med 2 ss brunsukker (eller kokossukker) og 1 ss smør. Legg eplebåtene i pannen og la dem ligge i pannen på medium varme. Snu dem etter 10 minutter.

Stekte epler og kikerter
Stekte epler og kikerter

Nå er kylling, chorizo, epler og kikerter ferdige.

Grovhakk bladpersille og mynte (hvis du har). Pynt et stort fat med små salatblader langs kanten og legg kikertene på først. Legg epler og pølseskiver på brettet. Vi brukte også store biter av grillede paprika. De har en fantastisk sødme som passer veldig bra til retten. Du kan kjøpe dem ferdige på boks/glass eller du kan lage dem selv. Tilslutt skjærer du kyllingbrystet i skiver og legger på toppen. Strø over urtene og splæsj god olivenolje over. Dryss litt flaksalt over kyllingen og server.

Neste uke lager vi ribbe med deilig sky, jordskokkpuré og pæresalat med nøtter. Følg med. Følg med!

IMG_0477
Erik er igang med på pynte fatet.
Jeg rører i kikertene.
Jeg rører i kikertene.
Tomme fat. Det sier alt.
Tomme fat. Det sier alt.
Fin rett, ikke sant?
Fin rett, ikke sant?
Forrige

Burger-baron

Deilig potetrett til kjøtt, fisk eller bare for seg selv

Neste

Legg igjen en kommentar