Genial grønnsaksform

Det er en slags ratatouille, men ikke helt. Noen av de samme ingrediensen er med, men en franskmann ville ha protestert på det groveste hvis jeg hadde sagt at dette var en ratatouille – og med god grunn.

Den inneholder aubergin, squash, tomat, men har poteter, hvitløk, timian, parmesan og fløte i tillegg.

Formen smaker aldeles nydelig bare for seg selv, men også som tilbehør til lam – slik vi hadde den.

Slik lager du formen:

Start med å skrelle 4-5 store poteter. Skjær de så tynt i skiver som du klarer. Jeg bruker mandolin og skjærer dem da tynne slik at de akkurat ikke er gjennomsiktige. Forkok disse til de er møre. Hell av vannet. Sørg for at alt vann er fordampet fra potetskivene før du går videre

Ta frem en form og smør den med olivenolje. Legg et lag poteter i bunnen.

Skjær aubergin og squash i tynne skiver. Legg så et lag aubergin i formen, og så et lag squash. Gjennta dette til du har en full form. På toppen legger du skiver av deilige cherrytomater.

I en bolle blander du 2 dl fløte, 1 fedd knust hvitløksfedd, salt, pepper og 2 ss hakket frisk timian. Hell over formen. Jeg hadde 1 dl lammekraft som jeg også tilsatte, men det er ikke nødvendig. Dropp det eller bruk 1 dl grønnsakskraft. Strø over en liten neve revet parmesan og hell over litt ekstra god olivenolje. Ikke mye, men slik at retten får litt gloss.

Ferdig til å sette i ovnen.
Ferdig til å sette i ovnen.

Sett i ovnen på 180 grader i 45 minutter eller til du ser at den er gyllen og fin.. Sjekk med en kniv at alle grønnsakene er møre før du tar den ut av ovnen.

La den avkjøle seg noen minutter før du serverer den. Jeg lover deg! Dette er snadder!

Forrige

Marokkanske blåskjell med pommes frites og sitronmajones

Fantastisk majones til skalldyr

Neste

Legg igjen en kommentar