Fantastisk majones til skalldyr

| |

Det er snart helg! Hurra! Ofte har jeg ferske reker på fredagskvelden fordi det er enkelt og godt og krever ikke mye jobb etter en lang arbeidsuke.

Det er superlett å lage egen majones og jeg gjør det hele tiden med forskjellige smaker. Denne gangen har jeg tatt utgangspunkt i sjøkreps og hva som passer til den, men majonesen vil også passe til vanlige reker eller krabbe.

Kombinasjonen hvitløk, persille og sitron passer veldig godt å blande sammen smør for så å smøre det utover snittsiden på en sjøkreps og så gratinere den i ovnen. Det har du sikkert smakt. Det er denne smaken jeg vil gjenskape i denne majonesen .

Du starter med å finne frem en høy beholder eller et litermål. Tilsett 1 fedd fersk hvitløk, 1 ts dijonsennep, en klype salt og pepper, 1 ts revet sitronskall, 2 ss sitronsaft og 1 helt egg. Pisk dette med en stavmikser. Spe med solsikkeolje i tynn ståle og pisk til majonesen blir kremete og fin. Tilsett 2-3-4 ss hakket bladpersille. Smak til om du trenger mer sitron. Ha det over i en fin skål og server til skalldyrene.

 

Har du lyst til å prøve deg frem med andre smaker på majonesen? Klikk her for mine oppskrifter på majones.

 

 

 

Forrige

Genial grønnsaksform

Saftig kake med brunet smør

Neste

Legg igjen en kommentar