Fantastisk majones til skalldyr

Det er snart helg! Hurra! Ofte har jeg ferske reker på fredagskvelden fordi det er enkelt og godt og krever ikke mye jobb etter en lang arbeidsuke.

Det er superlett å lage egen majones og jeg gjør det hele tiden med forskjellige smaker. Denne gangen har jeg tatt utgangspunkt i sjøkreps og hva som passer til den, men majonesen vil også passe til vanlige reker eller krabbe.

Kombinasjonen hvitløk, persille og sitron passer veldig godt å blande sammen smør for så å smøre det utover snittsiden på en sjøkreps og så gratinere den i ovnen. Det har du sikkert smakt. Det er denne smaken jeg vil gjenskape i denne majonesen .

Du starter med å finne frem en høy beholder eller et litermål. Tilsett 1 fedd fersk hvitløk, 1 ts dijonsennep, en klype salt og pepper, 1 ts revet sitronskall, 2 ss sitronsaft og 1 helt egg. Pisk dette med en stavmikser. Spe med solsikkeolje i tynn ståle og pisk til majonesen blir kremete og fin. Tilsett 2-3-4 ss hakket bladpersille. Smak til om du trenger mer sitron. Ha det over i en fin skål og server til skalldyrene.

 

Har du lyst til å prøve deg frem med andre smaker på majonesen? Klikk her for mine oppskrifter på majones.

 

 

 

Forrige

Genial grønnsaksform

Saftig kake med brunet smør

Neste

Legg igjen en kommentar