Saftig kake med brunet smør

 

Man kan nesten ikke slå opp et utenlandsk matblad uten at «brown butter cake» dukker opp. Det er tydeligvis det hotteste på kakefronten nå. Og dumme, dumme meg. Jeg som elsker brunet smør! Hvorfor har jeg tenkt på å putte det i en kake! Vel, nå er det jo bare å spise i seg at man ikke kan være først med alt og så bare lage det.

Jeg tok utgangspunkt i min idiotsikre kakeoppskrift og utviklet den videre. Glasuren på toppen ble kanskje ikke så heldig: Smaken var nydelig, men konsistensen ble litt for knasende. Jeg gir deg ingrediensene på den, så kan du sikkert lage den bedre enn meg. Smaken sitter som et skudd.

Kaken smaker fantastisk og har en dyp og rik smak pga det brunede smøret.

Slik lager du kaken:

Mål opp:

160 g egg (tre store)

160 g sukker

Pisk dette til eggedosis.

Mål opp 160 g hvetemel

1,5 ts bakepulver

1 liten klype flaksalt

1 ts ingefærpulver

1 ts kardemommepulver

160 g skummet kulturmelk

Bland godt i kjøkkenmaskinen eller med en visp.

Så måler du opp 160 g meierismør og putter det i en kjele. Smelt smøret langsomt og når det skifter farge til lyst brunt og du synes det dufter deilig nøttaktig, tar du gryten av platen. Sil forsiktig smøret slik at bunnslammet blir igjen. Dette er de brente melkestoffene som vi ikke skal ha med.

Bland dette inn i røren sammen finrevet skall av 1/2 sitron og 60 g hakkede valnøtter.

Smør en brødform og hell røren i. Sett i en forvarmet ovn i 35 minutter på 210 grader, varmluft. La kaken kjøle seg ned på en rist etterpå.

L1090021

Lage en glasur med 80 g melis og 60 gram brunet smør (her er det viktig å sile det brunede smøret i et klede eller finmasket sil for å bli kvitt alle melkestoffene). Smelt melis og smør. Tilsett 2 ss sitronsaft. Hell over kaken.

 

Forrige

Fantastisk majones til skalldyr

Franskinspirert løkpizza – når lommeboken er tynn

Neste

Legg igjen en kommentar