Franskinspirert løkpizza – når lommeboken er tynn

Det er vel ingen pizza, sånn egentlig. Og det er heller ingen terte. Hva er det da? Aner ikke. La meg beskrive den som en langgang-pizzaaktig-terte-uten-at-det-egentlig-er-noen-av-delene. Denne pizza-aktige saken kan minne om noe du kansje har spist i Sør-Frankrike. Der er det vanlig å putte langstekt løk på både pizza og terter.

Jeg har laget en deig som inneholder litt mer olivenolje enn jeg vanligvis har i en pizzadeig. Løken har jeg skåret tynt og stekt lenge på medium varme i en panne med urter som salvie, rosmarin og timian til den er myk og søt. Jeg har ikke brukt noen saus, kun frisk mozzarella (sånn ball, vet du som ligger i pose med væske). På toppen har jeg strødd en blanding av pepper, sesamfrø og fennikelfrø. Ikke mye, bare litt.

Smaken er en eksplosjon! Søt løk, sprøtt brød, deilige urter, spennende krydder. Dette er en billig rett og den er lett å lage. Perfekt når det er «too much month at the end of the money» som bandet Billy Hill synger.

Server den gjerne til et glass rosévin. Da får du den riktige feriefølelsen.

Dette trenger du for å lage retten (2 avlange pizza-greier):

Fyllet:

1 stor løk

2 ss hakket timian

2 ss hakket salvie

2 ss hakket timian

olivenolje til steking

salt, pepper

2 ts blandet salt, pepper, sesamfrø og litt fennikelfrø (støtt lett)

 

I mozzarellaball i pose fordelt på to pizza.

Deigen:

1/4 pose tørrgjær røres ut i 2 dl vann

1 klype flaksalt

2 klyper, sukker

3 ss olivenolje

Så sper du med like deler av italiensk pizzamel (tipo 00) og italiensk semolinamel. Kna godt og elt noen minutter før du lar deigen heve en halvtime. Kjevle deigen tynt i en avlang form.

Mozzarellaosten bryter du opp med fingrene og legger i en skål. Strø et dryss salt over slik at osten ikke slipper for mye væske ved steking.

Start med å mykne i løken i pannen med 3 ss olivenolje og et dryss flaksalt. Tilsett urtene og surr på medium varme 10 minutter til løken er myk, men ikke brun.

Legg løken på deigen sammen med ost. Stek i en varm ovn (så varm som du får den) til osten er smeltet og bunnen er gyllen og sprø. Ta ut av ovnen og dryss over sesamfrø-blandingen.

Skjær i stykker og server til gjester eller spis selv.

 

Følg HellesKitchen på Facebook eller instagram @HellesKitchen

 

 

L1090037

Forrige

Saftig kake med brunet smør

Slik lager du grønn Saint Patrick’s Day-øl

Neste

Legg igjen en kommentar