Slik lager du grønn Saint Patrick’s Day-øl

I dag er det Saint Patrick’s Day – irenes store festdag. Den feires rundt omkring i verden med drikking, moro og sang. Helt siden 1914 har man solgt grønt øl på serveringssteder i USA. Ja, for dette er ikke et særirsk fenomen, selv om det grønne ølet er myntet på irer og da gjerne irer bosatt i USA.

Jeg husker at jeg, for første gang i mitt liv, kom over det grønne ølet i Las Vegas i 1997. Grønnkledde mennesker overalt med oransje parykker og grønt øl i hånden. Jeg deltok ikke på  Saint Patrick’s Day-feiring den dagen, for jeg var selv opptatt med å gifte meg der borte i Vegas. Så i dag har jeg faktisk bryllupsdag også! Hurra!

I dag blir det en grønn øl!

Lyst å lage grønn øl, du også? Du lager den lett som bare det! Du tar den fantastiske blå konditorfargen E131 (som tidliger var forbudt i Norge. Jeg smuglet den inn fra København jevt og trutt til eget julemarsipan-bruk) og blander et par dråper i et glass pilsner-øl. Kun 1-2 dråper. Det gule ølet blandet med blå konditorfarge gir en knallgrønn farge.

Så i dag er vi alle irer! Og husk! Når du begynner å tisse grønt, ja da har du drukket for mye.

Følg HellesKitchen på Facebook eller instagram @HellesKitchen

gronnol

 

Forrige

Franskinspirert løkpizza – når lommeboken er tynn

Potetmos med bacon – hvordan oppnå komplett lykke i en liten rett

Neste

Legg igjen en kommentar