Potetmos med bacon – hvordan oppnå komplett lykke i en liten rett

Hva får du hvis du kombiner de to beste tingene i hele verden? Baconpotetmos!

Det er lett å lage dette tilbehøret som fungerer godt til både kjøtt og fisk. Tenk deg et stykke pannestekt torsk med denne potetmosen til, da!

Jeg hadde den som et tilbehør til colastekt pulled pork (slapp av! Oppskriften kommer snart på bloggen), og det var bare gull!

Bacon er ikke bare bacon. Dette har jeg nevnt mange ganger. Vær kresen og velg kvalitetsbacon med ekte røyksmak, ikke de med røykessens.  Jeg har mine favoritter når det kommer til bacon og det er bacon fra A. Idsøe eller tørrsaltet bacon fra Haugen gardsmat (fås på Bondens marked). (PS: Jeg er ikke sponset av disse to produsenten, altså). Men det finnes sikkert mange gode baconprodusenter der ute. Tips meg gjerne om din favoritt.

Tilbake til denne deilige retten:

Start med å koke poteter (skrelt og delt i store biter). Du trenger 8 store til 4 personer. Ikke bruk salt i kokevannet. Viktig. Har du salt i vannet vil potetmosen bli seig.

Når potetene er møre heller du av vannet og lar potetene dampe av litt væske før du presser dem i en grønnsaksmølle eller med en potetstapper. (for finere mos, bruk mølle).

I en panne steker du små terninger med bacon. 100 g til 4 personer. Når de nesten er ferdigstekt (ikke svartstekte) tilsetter du 50 g smør. Ja, dette er ikke en slankerett, så er det sagt. La dette stå i 5 minutter på lav varme. Grunnen til at jeg gjør dette er for å smaksette smøret med baconet.

Bacon og smør
Bacon og smør

Ta pannen av platen og hell bacon og smør i en høy beholder. Kjør med stavmikser til bacon og smør har blandet seg godt. Nå blander du inn 1 dl melk, salt, pepper og litt reve muskatnøtt. Bland dette godt med potetene (ikke med blender, men med en sleiv) og server med en gang. Tilsett litt mer melk hvis du synes den er tørr i konsistensen.

Kom ikke å si at dette ikke er den ulitmate potetmosen, da dere!

Forrige

Slik lager du grønn Saint Patrick’s Day-øl

Pulled Pork i Coca-Cola

Neste

Legg igjen en kommentar