Pulled Pork i Coca-Cola

Pulled Pork er litt sånn 2013, jeg vet, men det er da fryktelig godt, da. Og så er det så enkelt å lage selv. Tar noen timer, men det er bare antall timer kjøttet skal stå i ovnen. Du trenger ikke henge rundt ovnen alle disse timene. Det er jo bare å gjøre andre ting.

Pulled Pork smaker aller best når det er laget på grillen/smokeren. Da får du den herlige røyksmaken på hinnen. Men det er ikke så galt å lage det i ovnen heller. Denne gangen har jeg langstekt svinenakken i Coca-Cola. Og det må være den typen som har sukker i seg. For det er sukkeret som skal lage herlige smaker på kjøttet. Jeg har kokt mye med cola. Jeg drikker det aldri (kun noen av typene uten sukker), men bruker det ofte i matlaging. En av mine favoritter er cola-ribben min.

L1090058
Fine ting.

L1090059

Jeg hadde fått tak i en fantastisk flott svinenakke på litt over kiloen på Bondens Marked forrige uke. Det jeg gjorde var å finne frem leirgryta mi og legge dette i bunnen:

1 løk delt i biter.

2 små gulrøtter delt i tykke staver

4 fedd hvitløk.

Så la jeg svinenakken i gryta og helte på 1/2 liter Coca-Cola.

Jeg saltet og pepret kjøttet godt. Så satte jeg på lokket og lot gryta stå i ovnen på 125 grader i 6 timer. Har du ikke leirgryte kan du bruke en ildfastform og surre flere lag med aliminiumsfolie over. Det må være tett slik at dampen forblir inne i «gryta».

Så silte jeg av kraften og satte gryten tilbake i ovnen uten lokk i 30 minutter på 180 grader. Jeg lot kjøttet hvile 30 minutter før jeg dro det fra hverandre med to gafler.

L1090077

L1090078

Kraften kokte jeg inn med 1 ts epleeddik til det var ca 2 dl igjen. Halvdelen av kraften blandet jeg så med det ferdigrevne kjøttet.

Jeg serverte cola-pulled pork med bacon-potetmos (oh yes!) og en salat bestående av chili, paprika, gulrot, agurk og masse hakket persille. En enkel vinaigrette på toppen gjorde susen.

 

Til info: I morgen (fredag 20. mars) finner du Bondens Marked i Oslo på Valkyrie plass kl 13.00-18.00. På lørdag er de på samme sted kl 10.00 til kl 16.00. Kanskje finner du også en herlig svinenakke fra frittgående griser, slik jeg gjorde?

Følg HellesKitchen på Facebook eller instagram @HellesKitchen
Ble du sulten nå?
Ble du sulten nå?
Forrige

Potetmos med bacon – hvordan oppnå komplett lykke i en liten rett

Lun potetsalat

Neste

Legg igjen en kommentar