Marokkanske blåskjell med pommes frites og sitronmajones

Marrokansk mat er ikke sterk eller overkrydret. Det er den fine blandingen av urter, krydder og sitrus som gjør dette til et spennende kjøkken. Nå er blåskjellene på topp, så løp og kjøp! Liker du ikke blåskjell, så anbefaler jeg deg å prøve igjen. De er små, men faste og smaksrike på vinteren. Krydderblandingen jeg har brukt er en chermoula – en klassisk marokkansk blanding du lager kjapt av urter, krydder og sitrus. Perfekt til skalldyr og fisk.

Denne blåskjellretten inneholder marokkanske smaker. Og fordi Marokko har en sterk fransk innflytelse, har jeg laget pommes frites til retten og en helt fantastisk sitronmajones. Passer som hånd i hanske, så det så!

Dette er en rett til to personer (som middag)

Start med å lage pommes frites. Poteter skjæres i tykke staver (skrell dem først) og forkokes i lettsaltet vann. Sil av vannet og la potetstavene dampe av.

Varm en gryte (med høye kanter) med 1 liter solsikkeolje. Når oljen er skikkelig varm legger du forsiktig i potetstavene. Kok dem i oljen til de er sprø. Ta dem over på kjøkkenpapir og salt dem med flaksalt før du serverer dem.

Sitronmajones:

Finriv skallet av 1 sitron og ha over i en høy beholder. Press ca 3 ss sitronsaft over. Tilsett 1 ts dijonsennep, 1 lite fedd hvitløk og et dryss flaksalt. Ha i et helt egg og ta frem stavmikseren. Begynn å piske mens du heller en tynn stråle solsikkeolje i til majonesen tykner og får en kremete konsistens. Nå er den ferdig.

Blåskjellene har du vasket og gjort klar. Kast ødelagte skjell .

L1080466
Chermoula

 

Lag chermoula:

Finhakk en neve bladpersille og en neve korianderblader.

2 fedd hvitløk finhakkes

1/4 syltet sitron skåret i tynne skiver (bruk bare skallet) eller riv skall av 1/2 sitron. Syltet sitron lager du enkelt slik. Men du får kjøpt ferdige glass i den arabiske grønnsaksbutikkene i Storgata ved siden av Gunerius.

Mål opp 1 ts malt spisskummin, 1 ts paprikapulver, 1/4 ts kayennepepper, noen safrantråder.

L1080467

Skrell en liten løk og et par gulrøtter. Skjær i små-små terninger og mykne i en stor gryte med litt olivenolje i. Når gulroten er passe myk tilsetter du 1 glass tørr hvitvin. Kok opp og ha blåskjellene over i gryten. Sett på lokk. Etter noen minutter tilsetter du chermoula-blandingen. Hell over litt god olivenolje og rist gryten. Når alle skjellene har åpnet seg serverer du blåskjellene med den deilige kraften sammen med pommes frites og sitronmajones.

 

L1080474

Forrige

Enkel ovnstekt kylling

Genial grønnsaksform

Neste

Legg igjen en kommentar