Ytrefilet av lam med stekte poteter, pærer, brokkoli og sukkererter

Vi er heldige å ha herlig lam her i landet. Og en av de beste produsenten, synes jeg, er Haugen Gardsmat. Du finner dem på Bondens Marked og Bondens Butikk i Mathallen i Oslo.

Jeg tok med meg en deilig ytrefilet av lam da jeg var på Bondens Marked sist. Og du, og du, så fantastisk smakfullt og mørt kjøtt.

Rens fileten godt for scener og salt og pepre. Stek i panne med smør og olje + et par hvitløksfedd. Etterstek i ovnen til du har oppnådd den kjernetemperaturen du liker.

Tilbehøret jeg hadde til var tynne skiver av pærer som jeg stekte i panne på lav varme med smør og 1 ts sukker. Jeg brukte lysegule pærer for de er krønsji i konsistensen og egner seg godt til mat.

Så skar jeg små buketter av brokkoli og svitsjet lett i pannen med litt olje og sukkererter. Jeg rev skallet av 1/2 sitron og hadde over tilbehøret, samt finhakket bladpersille.

Potetene er det første du bør starte med. Jeg skar poteter i store biter og forkokte dem i saltet vann til de var møre. Så helte jeg av vannet og lot de dampe litt av. Varm stekeovnen til 200 g og ha en solid klump smør (3-4 ss) i en ildfast form. Jeg la potetene i og saltet og pepret litt og satte dem i ovnen. Etter 20 minutter snudde jeg potetbitene og stekte videre til potetene var gylne og hadde et deilig stekt ytre.

Synes du dette hørtes godt ut? Haugen gardsmat er på Bondens Marked på Valkyrie Plass i dag! Løp og kjøp!

Forrige

Helgefrokost

Mitt hemmelige våpen

Neste

Legg igjen en kommentar