Helgefrokost

Søndagsfrokosten her i huset er som oftest en miks av kaffe, juice og en eggerett. Noe av det beste jeg kan servere min bedre halvdel er rørte egg. Ikke eggerøre, men rørte egg. Og tilsetter jeg disse eggene med noen biter chorizo. Ja, da har jeg en meget fornøyd mann resten av dagen. Gaske fornøyd selv også, egentlig.

Har du lyst å lage denne spanskinspirerte frokostretten?

Du trenger fersk chorizo. Det er en paprikapølse som er rå. Den må stekes før du spiser den. En pakke med 5-6 pølser (ligger i en pølsekveil) får du kjøpt mange steder. De fleste grønnsaksbutikkene på Frogner har det, så da har nok større supermarkeder det også. Kanskje har du kjøpt med dem en pølsesnabb fra den siste sydenturen du var på?

Skjær pølsen i skiver (ta av skinnet) og stek i en varm panne. Ta vare på oljen, men legg pølsebitene på et fat.  Har du poteter fra gårsdagens middag, skjærer du dem i biter og steker dem sprø i den herlige chorizo-oljen.

Kok kaffe, hell i juice i glassene og smør deilig brød med ekte smør på. Nå skal du i gang med siste fase, og det går fort!

IMG_9700

Knekk 3-4 egg i en bolle uten å knuse pommene. Dette er nok til 2 personer.

Varm en panne og tilsett litt smør. Tilsett pølsebitene og hell over eggene. La eggene stivne litt i kanten. Dette tar ikke mange sekunder. Så heller du på ca 5 cl melk (1 shotglass). Rør i pannen slik at eggene blander seg med pølse og melk. Dette ser ikke særlig vakkert ut, men hold ut! Når eggene er glinsende tar du dem av pannen. Vi vil ikke ha tørre egg, så det er viktig å følge med på dem hele tiden. Salt og pepre og server med en gang.

Dette er en god start på en god dag.

Forrige

Marshmallows med lakrissmak

Ytrefilet av lam med stekte poteter, pærer, brokkoli og sukkererter

Neste

Legg igjen en kommentar