Toscansk pasta

IMG_8947

Det ble kjøttfri mandag på oss i går. Det er egentlig litt deilig å ta en lettere middag etter mye grilling og kos i helga.  Og vegetarmat trenger så absolutt ikke å være kjedelig! Italienerne kan det å lage spennende mat uten kjøtt. Jeg har spist noen av de beste rettene i mitt liv i Italia. Fullstendig kjøttfrie.

Denne retten inneholder ristede valnøtter, parmesan. persille, mynte, sitronskall og noen småting til.

Frister det å prøve?

Slik lager du min vri på en toscansk pastarett til to personer:

Kok pastavann og ha i salt. Kok din favorittpastatype,

I en skål blander du en liten neve hakket bladpersille, 2 ss hakket mynte, revet skall fra 1 sitron, en neve revet parmesan, salt og pepper.

Skjær to sjalokkløk i bitte-bittesmå biter + 2 ferske hvitløkfedd i tilsvarende biter. Svitsj dette i litt olivenolje i pannen i et halvt minutt. Legg dette i bollen med persillen etc.

Så rister du en neve valnøtter i en varm panne tilsatt 1 ss olje og et dryss flaksalt. Rist noen minutter til nøttene er svakt gylne. Hakk dem i mindre biter på en fjøl. Bland sammen de andre ingrediensene.

Når pastaen er kokt, siler du av vannet. I en panne varmer du 1 ss smør og vender pastaen i smøret. Slå av varmen og bland innholdet i bollen med pastaen. Server med en gang i dype tallerkner og dra pepperkverna over en gang, samt dryss litt flaksalt over.

IMG_8946

Forrige

Il Paradiso Perduto – Et underlig, men herlig sted

Ukens matblogger på Godt.no og VG print

Neste

Legg igjen en kommentar