Torvehallerne i København

torvhallerne7
Høsten er her og den er så flott, så flott. Fersk sopp, de vakreste poteter, ferske hasselnøtter (finnes det noe bedre?) og naturvin.

København har en fantastisk mathall. Den ligger på Israels plass rett bak Nørreport stasjon (altså midt i byen). Det har fra gammelt av alltid vært market her. Før i tiden gikk det under navnet grønttovet (frem til 1958). Torvehallerne har to bygg pluss et torgområde i midten. I den ene hallen selges kjøtt, fisk og ferskvarer generelt. I bygg nummer to selges kaker, kaffe, te og andre herlige varer. Grunnen til at byggene er adskilte er at matlukt ikke skal sette seg i «fine» varer som kaffe, kaker og konfekt.

Hallen er virkelig i bruk. Folk handler her og koser seg på stedets mange serveringssteder.

torvhallerne8
Sopp og de fineste krydder. GRØD (den kjente grøtrestauranten) har en avdeling her. Blomkål i flotte farger.
torvhallerne6
Lakris-kaffe og lakrisøl. Folk koser seg selv om det er litt kjølig ute. Epler og dansk basilikum. Dansk basilikum smaker fantastisk. Jeg fikk det servert i en rett på restaurant U Formel.
torvhallerne5
Økologiske pølsehandlere og minibryggeri. Københavnerne er opptatt av de viktige ting som ren mat og bærekraftighet. I like!
torvhallerne4
Lakris overalt! Asiatiske varer, Fantastisk fiskedisk og røkte fiskevarer. Smakt røkte reker før? utrolig godt.
torvhallerne3
Bornholmske varer, oster med riktig tilbehør til. Akk, utvalget er stort.
torvhallerne2
Slakterens egen flæskesvær, små serveringssteder og delikatesser.
torvhallerne
Inngangspartiet fra den ene siden. Flotte høstgrønnsaker på torget, Palæo-mat for de som spiser etter steinalderprinsippet.
torvhallerne11
Urter, grønnsaker, sjokolade og sprit i løsvekt. Trenger man egentlig mer?
torvhallerne10
Tante T er en herlig tebutikk og Coffee Collective har kanskje Københavns beste kaffe. Kaker og snadder.
torvhallerne9
Te, oljer, økologisk mat og friske grønnsaker. Jeg tror jeg flytter inn! Skal du til København, må du huske å legge turen innom Torvehallerne.

Jeg har vært i København med Visit Denmark. Turen er dekket av dem, men jeg står fritt til å skrive hva jeg vil fra turen, så du kan stole på at det jeg anbefaler er virkelige anbefalinger fra meg.

Forrige

Ceviche av makrell med betesalat

Pizza med fire oster, valnøtter og honning

Neste

8 kommentarer om “Torvehallerne i København”

 1. Jeg har fulgt bloggen en stund, og jeg elsker disse matreisene. Jeg er lidenskapelig opptatt av mat, og elsker å lage mat, men jeg har en kronisk sykdom – ME – som gjør at jeg ikke kommer meg noe særlig verken ut eller rundt. Da er det deilig å lese om alle de fantastiske ingrediensene, matretter og steder som finnes der ute.

  Elsker bloggen din, selv om jeg ikke er noe flink til å legge igjen spor synlige for deg.

  God tirsdag!

  Svar
  • Så hyggelig å høre fra deg, Therese! Godt at du setter pris på å «reise» i mine matsaker. Leit å høre om sykdommen din. Ønsker deg alt godt og god bedring. God tirsdag til deg også!

   Helle

   Svar
 2. For et flott marked de har i København! Frister veldig å reise dit en gang for å få med meg markedet, spesielt siden de har så godt fokus på lokalmat og økologiske varer.

  Svar
  • Ja, ta deg en tur! Hele Danmark er opptatt av lokale og øko-varer. Det er en selvfølge der. Skulle ønske vi hadde litt mer fokus på det her hjemme. Jeg skal definitivt tilbake til Torvehallerne igjen. Så fort som mulig:)

   Svar
 3. Kjempefin matblogg du har med mye god inspirasjon. Torvhallene ligger dog bak Nørreport stasjon (og ikke Østerport som det står) 🙂

  Hilsen Carita

  Svar
 4. Flott blogg og reportasje! Har vært så heldig å få besøkt Östermalms Saluhall i Stockholm, La boqueria i Barcelona og Marche Forville i Cannes, men synes likevel Torvehallerne er mest gjennomført, virkelig imponerende hvordan de kombinerer det folkelige med det «jålete/stilfulle» – hva mener du? Andre tips til markeder på dette nivået? Lykke til videre!

  Svar
  • Hei på deg! Markedene du nevner fra Cannes og Barcelona er jo herlige, men i Barcelona er Santa Catarina-markedet min favoritt. Jeg synes torvehallerne er noe helt spesielt. Flott atmosfære og stedet blir brukt. Elsker også vår egen mathall på Vulkan i Oslo, men skulle så gjerne hatt flere matbutikker der.

   Svar

Legg igjen en kommentar