butikker København økologisk

Torvehallerne i København

august 26, 2014
torvhallerne7

Høsten er her og den er så flott, så flott. Fersk sopp, de vakreste poteter, ferske hasselnøtter (finnes det noe bedre?) og naturvin.

København har en fantastisk mathall. Den ligger på Israels plass rett bak Nørreport stasjon (altså midt i byen). Det har fra gammelt av alltid vært market her. Før i tiden gikk det under navnet grønttovet (frem til 1958). Torvehallerne har to bygg pluss et torgområde i midten. I den ene hallen selges kjøtt, fisk og ferskvarer generelt. I bygg nummer to selges kaker, kaffe, te og andre herlige varer. Grunnen til at byggene er adskilte er at matlukt ikke skal sette seg i “fine” varer som kaffe, kaker og konfekt.

Hallen er virkelig i bruk. Folk handler her og koser seg på stedets mange serveringssteder.

torvhallerne8

Sopp og de fineste krydder. GRØD (den kjente grøtrestauranten) har en avdeling her. Blomkål i flotte farger.

torvhallerne6

Lakris-kaffe og lakrisøl. Folk koser seg selv om det er litt kjølig ute. Epler og dansk basilikum. Dansk basilikum smaker fantastisk. Jeg fikk det servert i en rett på restaurant U Formel.

torvhallerne5

Økologiske pølsehandlere og minibryggeri. Københavnerne er opptatt av de viktige ting som ren mat og bærekraftighet. I like!

torvhallerne4

Lakris overalt! Asiatiske varer, Fantastisk fiskedisk og røkte fiskevarer. Smakt røkte reker før? utrolig godt.

torvhallerne3

Bornholmske varer, oster med riktig tilbehør til. Akk, utvalget er stort.

torvhallerne2

Slakterens egen flæskesvær, små serveringssteder og delikatesser.

torvhallerne

Inngangspartiet fra den ene siden. Flotte høstgrønnsaker på torget, Palæo-mat for de som spiser etter steinalderprinsippet.

torvhallerne11

Urter, grønnsaker, sjokolade og sprit i løsvekt. Trenger man egentlig mer?

torvhallerne10

Tante T er en herlig tebutikk og Coffee Collective har kanskje Københavns beste kaffe. Kaker og snadder.

torvhallerne9

Te, oljer, økologisk mat og friske grønnsaker. Jeg tror jeg flytter inn! Skal du til København, må du huske å legge turen innom Torvehallerne.

Jeg har vært i København med Visit Denmark. Turen er dekket av dem, men jeg står fritt til å skrive hva jeg vil fra turen, så du kan stole på at det jeg anbefaler er virkelige anbefalinger fra meg.

Kanskje liker du disse også

9 Kommentarer

 • Svar Therese august 26, 2014 at 11:49 am

  Jeg har fulgt bloggen en stund, og jeg elsker disse matreisene. Jeg er lidenskapelig opptatt av mat, og elsker å lage mat, men jeg har en kronisk sykdom – ME – som gjør at jeg ikke kommer meg noe særlig verken ut eller rundt. Da er det deilig å lese om alle de fantastiske ingrediensene, matretter og steder som finnes der ute.

  Elsker bloggen din, selv om jeg ikke er noe flink til å legge igjen spor synlige for deg.

  God tirsdag!

  • Svar helle's kitchen august 26, 2014 at 11:51 am

   Så hyggelig å høre fra deg, Therese! Godt at du setter pris på å “reise” i mine matsaker. Leit å høre om sykdommen din. Ønsker deg alt godt og god bedring. God tirsdag til deg også!

   Helle

 • Svar Grønne Røtter august 26, 2014 at 9:56 am

  For et flott marked de har i København! Frister veldig å reise dit en gang for å få med meg markedet, spesielt siden de har så godt fokus på lokalmat og økologiske varer.

  • Svar helle's kitchen august 26, 2014 at 9:58 am

   Ja, ta deg en tur! Hele Danmark er opptatt av lokale og øko-varer. Det er en selvfølge der. Skulle ønske vi hadde litt mer fokus på det her hjemme. Jeg skal definitivt tilbake til Torvehallerne igjen. Så fort som mulig:)

 • Svar Carita august 26, 2014 at 8:46 pm

  Kjempefin matblogg du har med mye god inspirasjon. Torvhallene ligger dog bak Nørreport stasjon (og ikke Østerport som det står) 🙂

  Hilsen Carita

  • Svar helle's kitchen august 26, 2014 at 9:22 pm

   Det har du helt rett i, Carita. Takk! Retter opp med en gang:)

 • Svar Henrik august 29, 2014 at 6:30 pm

  Flott blogg og reportasje! Har vært så heldig å få besøkt Östermalms Saluhall i Stockholm, La boqueria i Barcelona og Marche Forville i Cannes, men synes likevel Torvehallerne er mest gjennomført, virkelig imponerende hvordan de kombinerer det folkelige med det “jålete/stilfulle” – hva mener du? Andre tips til markeder på dette nivået? Lykke til videre!

  • Svar helle's kitchen august 29, 2014 at 6:38 pm

   Hei på deg! Markedene du nevner fra Cannes og Barcelona er jo herlige, men i Barcelona er Santa Catarina-markedet min favoritt. Jeg synes torvehallerne er noe helt spesielt. Flott atmosfære og stedet blir brukt. Elsker også vår egen mathall på Vulkan i Oslo, men skulle så gjerne hatt flere matbutikker der.

  Legg inn en kommentar

  %d bloggere liker dette: