Pizza med fire oster, valnøtter og honning

 

Hurra for lillelørdag! I dag skal i alle fall jeg ha pizza og rødvin!

Når jeg er på skikkelig pizzarestaurant bestiller jeg nesten alltid pizza med fire oster. Jeg synes det er så utrolig godt. Men det er viktig at mengden ost er riktig i forhold til tykkelsen på pizzaen. For mye ost, og pizzaen blir soggy og det danner seg et fettlag på toppen av pizzaen. Det er ikke bra. Men for lite ost gjør pizzaen for tørr.

Jeg lagde min egen pizza med fire oster hjemme og tilsatte i tillegg ristede valnøtter og akasiehonning. Det var skikkelig snadder og passet perfekt til et glass god italiensk rødvin.

Slik lager du 2 porsjonspizzaer:

Deigen:

1/2 pose tørrgjær røres ut i 2 dl vann

1 klype flaksalt

1 klype sukker

1 ss olivenolje

så sper du med like deler av italiensk pizzamel (tipo 00) og italiensk semolinamel. Kna godt og elt noen minutter før du lar deigen heve så lenge du kan. Gjerne flere timer. Kjevle deigen tynt.

Sausen:

1/2 beger creme fraiche

1 lite fedd hvitløk (fersk), presset

1 klype flaksalt

2 drag med pepperkverna

1 klunk hvitvin (3 ss ca)

1 ts hvit eddik

1 ss finhakket timian

Rør sammen alt og spre det på pizzabunnen.

 

Jeg brukte mozzarella, lagret norvegia, parmesan og Selbu Blå som mine fire oster. 1/2 ball mozzarella per pizza, så ca 10 skiver norvegia, en liten neve revet parmesan og en liten neve med blåskimmelost i små terninger.

Så stekte jeg pizzaen til den var sprø og osten var smeltet. Så strødde jeg over valnøttbiter som jeg hadde ristet i pannen og helte litt flytende akasiehonning over. Snakk om snadder!

Forrige

Torvehallerne i København

«The Money Meny»

Neste

Legg igjen en kommentar