Torsk med chorizo

Denne oppskriften deltok jeg i Chef Jacob’s 2010 med. Det var en konkurranse der vi skulle komponere en rett som skulle passe til Pommery Champagne. Jeg kom ikke på førsteplass, men tilbakemeldingene fra Lars Barmen, som var dommer, tydet på at jeg i allefall ikke kom på sisteplass.

Torsk med chorizo (2 personer)

Torskeloin 400 g
Fersk chorizo 60 g
frisk timian
salt, pepper, smør

Del opp fersk chorizo i små biter og stek i panne. Legg til side sammen med oljen fra pølsebitene. Stek torsken i porsjonsstykker i en panne med litt olje og meierismør. Ha på salt og pepper. Tilsett 1 fedd hvitløk delt i to. La torsken ligge i pannen med lokk på i ca 6 minutter på medium varme. Stek stykkene kun på den ene siden. Øs over smør og olje innimellom. Ha over chorizoen et minutt før servering. Fjern hvitløksbåtene og server torskestykkene med chorizo og kraften fra smør og chorizo.

Dryss over finhakket timian. Server med frityrstekte potetskiver og gulrotpuré.

Puré av gulrot, fenikkel og lakrisrot

4 økologiske gulrøtter
2 fedd fersk hvitløk
1 fenikkel
1 bit lakrisrot (10 cm).
Salt, pepper
1 dl nøttesmør

Skrell gulrøttene og del i skiver. Del fenikkelen i skiver og del lakrisroten i fire biter. Kok i vann til grønnsakene er møre. Sil av vannet og kast lakrisroten. Kjør grønnsakene i en blender til en glatt puré med litt salt og pepper, og 1 dl nøttesmør (smør som er varmet slik at melkestoffene skiller seg fra det klarnede smøret, og har fått en lettere nøtteaktig smak.).
Slik lager du nøttesmør: 200 g meierismør smeltes forsiktig i en kasserolle. Du vil se at melkestoffene synker til bunnen og det dannes skum på toppen. Følg nøye med nå. Når det lukter ristede hasselnøtter, tar kasserollen av platen. La stå i fem minutter. Sil smøret i en finmasket sil. Kast melkestoffet (brun grus). Det du nå står igjen med er gull = nøttesmør!

Frityrstekte poteter

Rattepoteter skylles i vann og tørkes. Skjær ½ cm skiver og kok i 5 minutter. Sil av vannet og tørk dem fri for vann. Varm 5 dl solsikkeolje og stek potetene til de er gylne.

Dandér puré på en tallerken. Legg fiskestykket oppå pureen. Dryss over chorizo-biter og stekefettet fra chorizoen. Dandér potetskiver ved siden av og pynt med frisk timian på toppen av disse.

Forrige

Thai-hot, men godt

Butikker jeg handler i

Neste

2 kommentarer om “Torsk med chorizo”

Legg igjen en kommentar