Spennende tomatsalat – perfekt tilbehør til kylling eller svin

Det kan være vanskelig å variere tilbehøret til middagen. Jeg er klar for lettere tilbehør nå som dagene blir lengre og temperaturen kryper oppover. Et spennende tilbehør jeg lagde forleden dag var denne tomatsalaten med saltsyltede sitroner og masse urter. Den var utrolig smakfull og lett å lage.

 

Du trenger:

Plommetomater (evt store grentomater)

Saltsyltet sitron eller sitron.

• Bladpersille

• Koriander

• Salt

• God olivenolje

• Sitronsaft

Du starter med å fjerne skallet på plommetomater (de ovale tomatene du får i grønnsaksbutikker). Det gjør du lett ved å koke opp en kjele med vann og skjære et kryss i skinnet øverst på tomaten (motsatt side av stilkfestet på tomaten). Legg tomatene i vannet i ca 20 sekunder og ha dem over i en bolle med iskaldt vann. Nå kan du enkelt fjerne skinnet med en kniv. Start ved krysset på tomaten og dra nedover mot stilkfestet. Så deler du tomatene i to på langs og fjerner kjernene. Skjær tomatkjøttet i biter og legg på en fin tallerken. Saltsyltede sitroner bruker du ved å fjerne og kaste sitronkjøttet, men beholde skinnet. Vask godt og skjær i tynne, tynne strimler. Har du ikke saltsyltede sitroner kan du finrive litt sitronskall og tilsette tomatene. Grovhakk bladpersille og koriander og bland i salaten. Masse god olivenolje og sitronsaft rett før servering + et dryss med flaksalt.

Nydelig tilbehør til middagsmaten.

PS: Saltsyltede sitroner får du kjøpt i arabiske grønnsaksbutikker. En av de som har det i Oslo er grønnsaksbutikken 50 meter fra Gunerius i Storgata.

Forrige

Mardi gras eller feittirsdag? Kjært barn har mange navn

Slutt for Ylajali!

Neste

4 kommentarer om “Spennende tomatsalat – perfekt tilbehør til kylling eller svin”

Legg igjen en kommentar