Europa Firenze Italia kylling økologisk Reise

Sitronkylling som i Firenze

mai 9, 2014
Min sitronkylling

Det er mange år siden jeg smakte denne kyllingen for første gang. Sitronkyllingen fra Osteria De’Benci i Firenze smaker som en sommervariant av min  mormors kylllingstek. (En av mine favorittoppskrifter her på bloggen). Jeg husker jeg laget den da jeg kom hjem til Norge. Nå, mange år etter, har jeg vært tilbake på denne restauranten i Firenze. Kyllingen smakte like godt som den gang da jeg smakte den for første gang. Egenlig ganske ulik min versjon. Mer sitron, og mindre karamell enn slik jeg lager den, men nydelig enkel.

Osteria De'Benci i Firenze. Erik koser eg glugg. Øverst til høyre: Klassisk toscansk kyllinglevercrostini. Det ser helt jævlig ut, men smaker nydelig. Nederst til venstre: Ovnsbakt kanin med oliven og cherrytomater. Til høyre har vi restaurantens sitronkylling.

Osteria De’Benci i Firenze. Erik koser seg glugg. Øverst til høyre: Klassisk toscansk kyllinglevercrostini. Det ser helt jævlig ut, men smaker nydelig. Nederst til venstre: Ovnsbakt kanin med oliven og cherrytomater. Til høyre har vi restaurantens sitronkylling.

Jeg spiser en toscansk vårklassikker: Favabønner med fersk pecoriniost. Helt fantastisk! nederst til høyre ser du den deilige utsikten man har fra utebordene på restauranten.

Jeg spiser en toscansk vårklassikker: Favabønner med fersk pecoriniost. Helt fantastisk! Nederst til høyre ser du den deilige utsikten man har fra utebordene på restauranten.

 

Slik lager du min sitronkylling:

Bruk kvalitetskylling med skinn. Bank kyllingbrystene så flate og jevne som mulig. Salt og pepre.

I en panne smelter du 2 ss sukker (brunsukker går fint). Tilsett 2 ss smør og 2 ss olivenolje. Legg kyllingbrystene i pannen og la dem ta til seg litt av karamellfargen. Så heller du over saften fra 1 sitron. Senk temperaturen og la dette trekke i ca 10 minutter eller til kjøttet er gjennomstekt. Snu kyllingen et par ganger underveis.

Rett før servering tilsetter du 2 ts finrevet sitronskall og en liten neve grovhakket bladpersille. Skjær kyllingen i delikate skiver.

Server retten med squashform, kokte aspargesbønner og saltbakte og stekte poteter.

Squashform, poteter og kylling i panne

Squashform, poteter og kylling i panne

Slik lager du squashformen:

1 gul squash skjæres i tynne skiver. Legg i en ildfastform og hell over litt olivenolje. Dryss litt flaksalt over og tilsett et par hvitløksfedd og noen kvister rosmarin. Bak i ovnen på 230 grader i 15 minutter.

Potetene lager du slik: 

Små poteter med skall kokes i vann tilsatt 2 ss salt. Kok møre over lang tid. Sil av vannet og bak potetene i en ildfast form tilsatt litt olivenolje, hvitløksfedd og rosmarinkvister. Sett i ovnen sammen med squashen.

Skjær opp kyllingen i store stykker og server med den nydelige karamell/sitronsausen.

Server gjerne med den deilig chianti classico til.

Kanskje liker du disse også

Ingen Kommentarer

Legg inn en kommentar