Silkemyke gnocchi med gresskar og salviesmør

Jeg har aldri laget gnocchi før. Sant å si så har jeg bare spist det en gang. Jeg likte det ikke. Men jeg har konkludert med at jeg må ha hatt uflaks. Gnocchi MÅ jo være godt! Det er jo tross alt en blanding av potetmos og pasta. Jeg googlet litt på fremgangsmåter og her er det like mange oppskrifter som land i verden. Jeg tok for meg noen av de jeg stoler mest på i matverden: Jamie Oliver og hans italienske venn, Gennaro + noen andre italienske kokker. Skal man lage italiensk mat? Let opp en italiener. Gammelt jungelord, dette.

Gnocchi lager jeg nå på denne måten: (Nok til 4-5 personer)

1 kg bakepoteter kokes med skallet på. Kjøl ned og fjern skallet. Mos forsiktig med en grønnsaksmølle eller riv med et rivjern. Det er viktig å behandle dette forsiktig for du vil beholde luften i potetene.

Bland inn 150 g hvetemel av typen 00. Dette er det fineste malte hvetemelet du får tak i.

Potet
Potet
Egg, mel og potet
Egg, mel og potet + salt og pepper
Gnocchi
Gnocchi

Skill to egg og bruk bare eggeplommene. Eggehvitene kan du lage marengs av hvis du vil.

Dryss over flaksalt og pepper og bland alt sammen forsiktig med en tresleiv. Dryss en del mel på benken og kna sammen massen forsiktig. Del opp og trill ut til remser. Del av passe størrelser. Du kan forme disse til fine gnocchi eller du kan velge å ha dem rustikke slik jeg gjorde. Dryss litt ekstra mel over slik at de ikke fester seg i hverandre.

Kok opp vann og salt godt. Kok gnocchiene til de flyter opp til overflaten. Da er de ferdige.

Gresskar:

Skjær skallet av flaskegresskar. Størrelsen må du nesten avgjøre selv. Jeg brukte et lite til meg og Erik. Det var perfekt. Skjær i små terninger. Du kan enten forkoke terningene i litt saltet vann eller du kan råsteke dem i pannen. Uansett må du steke dem i smør etterpå. Tilsett et par fedd hvitløk for å gi smøret smak, samt en del salvieblader. Det er viktig at salviebladene varmebehandles i smøret fordi rå salvie er veldig parfymert og kan oppleves ubehagelig å spise i rå tilstand.

Gresskar
Gresskar

I en gryte smelter du 100 g smør til det blir lysebrunt og dufter lett nøttaktig. Tilsett et par fedd hvitløk og salvieblader som du river med fingrene. Rett før servering fjerner du hvitløksfeddene. Ha de kokte gnocchiene over i pannen med gresskar og hell salviesmøret over. Bland godt og ha over i serveringsfat. Dryss hakkede valnøtter over retten og dryss masse revet parmesan over. Server med en gang.

Gnocchi
Gnocchi
Forrige

Innbakte frokostegg

Villa Paradiso på Frogner

Neste

Legg igjen en kommentar