Innbakte frokostegg

Innbakte egg til frokost. Smaker like godt som det høres ut. Trust me.

Har du butterdeig i fryseren? Ingen vits i å lage det selv når det finnes bra produkter på markedet. Jeg bruker ferdig butterdeig, og har det alltid i fryseren. Til denen retten trenger du 1/2 plate per person.

Start med å tine butterdeigen såpass at du klarer å kjevle den ut til nesten dobbelt størrelse. Kle en liten smurt form eller minigryte (porsjonsgrytene fra Le Creuset eller tilsvarende er perfekte til dette bruket), slik jeg bruker. Prikk deigen med gaffel og stek den nesten ferdig i ovnen på 220 grader, varmluft.

Bunnen forstekes.
Bunnen forstekes.

Ta ut formen.

Pisk to egg og tilsett salt, pepper og 2-3 ss melk. Rør og hell røren i formen. Legg i noen små strimler med røkt ørret, laks eller bacon og smuldre litt god ost over. Jeg brukte mozzarella-ost.

L1080504

Sett formen tilbake i ovnen og bak eggen til de er ferdige. Sjekk med en kniv i midten når du ser at formen har fått en fin skorpe. Ta eggene ut litt før de er helt satt. De koker noen minutter ekstra når du tar dem ut av ovnen. Legg litt røkt ørret, laks eller bacon på toppen og server.

L1080515

 

Forrige

Mat er medisin

Silkemyke gnocchi med gresskar og salviesmør

Neste

6 kommentarer om “Innbakte frokostegg”

  1. Den er grei, prøver meg fram. Jeg forventer kanskje litt for mye av matbloggere, men når alt kommer til alt er dere jo tross alt amatørkokker dere og 😉 Takk for en fin blogg!

    Svar

Legg igjen en kommentar