Rakfisktartar med mandelpotetgalette

Rakfisk hører kanskje mest jula til, men jeg hadde sikret meg en deilig filet fra siste Bondens Marked i Oslo før jul. De som følger meg på bloggen vet at jeg nyter rakfisk når min mann er ute av huset. Han deler ikke min glede her, så da vil jeg helst kose meg med det uten at noen rynker på nesen rundt meg.

IMG_0450

Jeg hadde kjøpt en skikkelig «slem» rakfisk. Deilig sterk og konsistens som smør. Denne ville jeg lage noe helt spesielt av. Tartar ble svaret. På en herlig mandelpotetgalette og med hakkede sylteagurker, kapers, sjalottløk og rødbeter til. Dette kan jeg trygt anbefale. Det ble et nydelig måltid som jeg garantert lager igjen.

Slik lager du retten:

Start med mandelpotetgaletten. Mandelpoteter skrelles og skjæres i tynne skiver (bruk mandolin eller potetskreller). Varm en panne med litt olivenolje. Legg potetene i blomsterform og la dette bli sprøtt og herlig. Temperaturen på pannen må ikke være for høy for da blir potetene brent. La dette surre og gå på komfyren mens du finhakker rakfisk. Jeg blandet min filet (som var nok til en person) med en kvart (ganske stor) avokado som jeg skar i små terninger. Avokadoen må være fast, men moden. Dette blandet jeg med en vakteleggplomme (evt 1/3 vanlig eggeplomme) og 1 ts dijonsennep. Litt salt og pepper og så ble alt rørt sammen. Tartaren er ferdig.

Server på potetgalette og med det deilige tilbehøret. En vakteleggplomme på toppen gjør det hele perfekt.

IMG_0466
Sylteagureker, rødbeter (rå), kapers og sjalottløk
Potetgalette
Potetgalette

Liker du rakfisk, kan du kanskje få innspirasjon fra mine tidligere oppskrifter. Rakfisk på potetblinis. Eller Klassisk rakfisk

Forrige

Risotto med røkt kolje, erter, vaktelegg og pastinakkchips

Burger-baron

Neste

Legg igjen en kommentar