Perfekt kyllingbryst med paprikasaus og bulgur med mandler

I går kunne du lese på bloggen min om en billig og enkel måte å bruke sous vide-teknikken. Her er retten jeg lagde med det herlige kyllingbrystet fra Stange.

Teknikken ser du på videoen her: Sous vide av kyllingbryst
Etter å ha sous vide’et kyllingbrystet, steker du skinnsiden ned i 30 sekunder med en liten smørklatt. Så skjærer du kyllingbrystet i fine skiver.

Paprikasausen lager du slik:
2 store smakspaprika (de som er avlange og gjerne selges i pose med flere) prikkes lett med en kniv og legges i ovnen på 230 grader (eller på en grillpanne/grill) til kjøttet er mykt og skallet er boblete og lettere brunt.
Se Step by step her: Slik griller du paprika

Når paprikaene er ferdige i ovnen, legger du dem i en plastpose noen minutter. Dette gjør at det er lettere å fjerne skinnet på paprikaen.

Ok, da kan du fjerne skinnet, kjernehus og stilk. Legg de fine filetene av paprikakjøtt i en blender eller i en bolle og bruk stavmikser. Tilsett 1 fedd fersk hvitløk, 1/4 ts salt, 1 ts balsamikoeddik og 5 ss deilig olivenolje. Blend til en fin saus og server til kyllingen sammen ristede mandelflak, revet skall av en halv sitron og litt finhakket rosmarin.

Dette er en garantert smakfull og herlig rett.

Forrige

Video: Sous vide-teknikk på lavbudsjett

Spiselige snøballer

Neste

Legg igjen en kommentar