kylling teknikk

Video: Sous vide-teknikk på lavbudsjett

januar 26, 2013
Det var nok mange som ønsket seg en Sous vide-maskin til jul, og mange fikk det nok også for Sous Vide Norge omsatte for 10 millioner kr i fjor. Dette ifølge Dagens Næringsliv.
Teknikken Sous vide betyr “under vakum”. Man pakker det man vil kokkelere i en pose og trykker ut all luft. Så blir posen senket i et vannbad som holder kjernetemperaturen til det stykke kjøtt, fisk eller grønnsaker som du vil tilberede. Resultatet er garantert saftig og mørt.
Jeg har ikke gått til anskaffelse av en slik maskin. Jeg synes den tar for stor plass og den koster sine tusenlapper. Men jeg bruker metoden på en annen måte som er utrolig vellykket.
Klikk deg inn på videoen nedenfor jeg har laget og se hvor enkelt og billig det kan gjøres. Min teknikk koster under 50 kr.
PS: Det er min første video på bloggen, så jeg må advare deg om at den kanskje ikke er av verdens beste kvalitet og burde nok vært redigert litt…

Har du problemer med å se videoen nedenfor, kan du klikke deg inn på denne linken: Helles sous vide-video

Her kan du se oppskriften på tilbehøret: Kyllingbryst med paprikasaus, bulgur og ristede mandelflak

Kanskje liker du disse også

5 Kommentarer

 • Svar Hege alias Nyte januar 29, 2013 at 5:37 pm

  Kjempefint forklart ;-)Det var gått og se at man kan prøve sous-vide uten å være 'millionær med kjempekjøkken' skal se om jeg ikke finner en slik.Skal se om jeg finner en følgeknapp hos deg så jeg ikke går glipp av noen gode tips 🙂

 • Svar Helle Øder Valebrokk januar 29, 2013 at 6:04 pm

  Så fint at du likte det! Takk! Da kan man i allefall prøve dette først før man går til innkjøp av en maskin som tar plass og koster penger. Jeg har brukt denne metoden i flere år nå, og det funker som fy:) På venstre side kan du melde deg på en følgeliste, ellers poster jeg alle innleggene mine på Facebooksiden min også: http://www.facebook.com/hverdagsfestHa en herlig kveld!Helle

 • Svar Hege alias Nyte januar 30, 2013 at 5:28 pm

  Da har jeg likt deg på facebook så jeg får innleggene dine den veien ;-)Hvis du vil kikke på bloggen min er adressen : http://godtsuntogbillig.blogspot.com Jeg har en følger 'greie' på høyre side, du kan også lage en slik, så får du opp innlegg fra de bloggene du følger på egen side, og/også det er mulig å lage en blogliste hvor man linker til hverandre…Ha en fin ettermiddag 🙂

 • Legg inn en kommentar

  %d bloggere liker dette: