Pasta med smak av Sicilia

Jeg har nettopp kommet hjem fra Palermo på Sicilia. Jeg ga turen i bursdagspresang til min mann. Selvsagt med egoistiske baktanker, for jeg hadde fryktelig lyst til å reise til Italias 5. største by.
For en spennende destinasjon! Dette er kanskje den største smeltedigel av kulturer og smaker som vi finner i Europa. Her har grekerne vært. Romerne, araberne, normannerne (altså vikingene fra Danmark og Norge), spanjoler og italienerne (åpenbart) har også lagt igjen sin identitet i kulturen.
Pastaen var det visstnok araberne som innførte til Italia på begynnelsen av 1100-tallet, lenge før Marco Polo reiste østover. (dette ifølge boken Sicilia av Katie & Giancarlo Caldi).
Sicilia er aromatiske sitroner og knallgrønne pistasjnøtter. Sicilia er urter og friske råvarer. Jeg måtte rett og slett lage en deilig rett med disse ingrediensene da jeg kom hjem fra Middelhavsøya.

Pasta med smak av Sicilia

Av: Helle Øder Valebrokk Porsjoner:: 2

Ingredienser

  • pasta etter ønske
  • 1 neve pistasjnøtter, grovhakket
  • 6-8 blader mynte (ikke peppermynte for den er for sterk)
  • god extra virgin olivenolje
  • 1 glass tørr hvitvin
  • Finrevet skall av 1 sitron
  • 2 dl finrevet parmigiano reggiano
  • 1 klype pepperoncini (tørket chiliflakes)

Slik gjør du

1

Kok pastaen etter anvisning i saltet, fosskokende vann.

2

Hell hvitvin i pannen og kok opp. Tilsett 3 ss olivenolje når vinene har kokt inn til halvparten. Ha i pistasjnøtter og 1/3 av sitronskall og 1/3 av mynten. Dryss over pepperoncini.

3

Tilsett 4-6 ss av pastavannet i pannen sammen med 1/2 porsjon med parmigiano reggiano. Rør osten inn i sausen.

4

Når pastaen er al dente (med tyggemotstand) har du pastaen over i sauen. Tilsett resten av osten, mynten og sitronskallet. Vend sammen og la koke under omrøring et par minutter. Server i porsjoner og ringle litt god olivenolje over retten.

Forrige

Barcelonas tapasperler

På denne vingården har mamma alltid siste ordet

Neste

2 kommentarer om “Pasta med smak av Sicilia”

Legg igjen en kommentar