Scaloppina av kylling med marsala

Å steke kyllingbryst kan være en utfordring. Er den gjennomstekt, tørr eller er den rå i midten?
En glimrende metode for å steke kylling er å dele kyllingbrystete i to på langs og så banke dem forsiktig flate med en kjøtthammer. På denne måten får filetene lik tykkelse, er tynne og steker fort.

Scaloppina er et ord jeg egentlig ikke kan oversette til norsk, for vi har det ikke, men det betyr noe ca likt som en tynn filet.

Etter å ha vært i Palermo og spiste deilig, lokal mat er jeg helt vill etter de deilige smakene av sitron, urter og friskhet.

Jeg kjøpte med en flaske med marsala, som er en lokal hetvin som er så god i mat. Den smaker lett syrlig og tørkede frukter. Du får den på polet. Hvis du ikke har dette i huset kan du bruke søt portvin eller aller helst sherry.

Bank kyllingbrystene flate.

Dette er en rett som tar kort tid å lage. Det er egentlig potetene som tar lengst tid å tilberede. Jeg bruker selvsagt de deilige, norske nypotetene som vi får i butikken nå. De er søte, myke og så deilige.
Jeg koker dem i skiver før jeg har dem i ovnen for å korte ned på den totale behandlingstiden.

Tilbehør til kyllingen og potetene? Jeg bruker en enkel grønn salat med vinaigrette. Det er alt som trengs, etter min smak.

Scaloppina av kylling med marsala

Av: Helle Øder Valebrokk Porsjoner:: 2

Ingredienser

  • 2 kyllingbryst med skinn, delt i to
  • salt og pepper
  • 1 dl hvetemel
  • nypoteter (med skallet på), delt i tykke skiver
  • 2 fedd hvitløk
  • frisk salvie
  • 1 dl marsala
  • 1 sitron, saften
  • 60 g godt smør
  • frisk bladpersille

Slik gjør du

1

Riv forsiktig av kyllingskinnet og bred dem utover et bakepapir på et bakebrett. Brett over papiret. Sett noe tungt på brettet for å holde skinnene flate. Sett i (forvarmet) ovn på ca 180 grader i ca 10 minutter eller til skinnene er sprøtt og gyllent over det hele.

2

Disse skinnene bryter du opp i biter og serverer på toppen av potetene når de er ferdige i ovnen.

3

Potetene: Vask potene og del dem i tykke skiver. Kok i lettsaltet vann til de er møre. Renn av vannet og ha skivene i en ildfast form. Dryss over flaksalt og god olivenolje. Legg noen salvieblader i formen sammen noen hvitløksfedd. Sett i ovnen på 180 grader i ca 20 minutter til potetskivene er gylne.

4

Kyllingen: Del i to på langs. Finn frem en kjøtthammer og bank forsiktig filetene jevnt tynne.

5

Ha mel, salt og pepper på et fat.

6

Vend filetene i melet og stek dem i litt smør.

7

Snu filetene etter et par minutter og stek videre. Ta dem av og senk temperaturen i pannen. Hell på marsala og kok opp noen minutter. Tilsett sitronsaft og resten av smøret. Legg fire-fem salvieblader i pannen og legg så kyllingfiletene tilbake i panne. la småputre i et par minutter.

8

Dryss litt bladpersille over.

9

Server dette med grønn salat med vinaigrette og de deilige potetene med spør biter av kyllingskinn på toppen.

Jeg glemte å legge på de lekre, sprø stykkene av kyllingskinn på bildet, så de får du bare forestille deg hvor gode de er.

Forrige

Salat med bacon, nypoteter og fetaostkrem

Gratinerte grønnsaker

Neste

Legg igjen en kommentar