Parmakylling

Hemmeligheten bak god mat er ikke nødvendigvis kokken – men gode råvarer og riktig tilberedning.

Gode råvarer i denne retten er ekte Parmaskinke (Prosciutto di Parma), stangekylling, uvoksede sitroner og friske urter.
Dette trenger du:

1 hel kylling (gjerne fra Stange)
100 g Parmaskinke
3 ss hakket timian
1 uvokset sitron
100 g smør
salt, pepper
1 mozarella (gjerne bøffelmozarella) (du kan droppe osten, altså)

småpoteter etter ønske
rotfrukter som pastinakk og jordskokk, selerirot etc.

Slik gjør du:
Riv skallet av sitronen med et zestjern. Bland skall, timian, smør, salt, pepper og strimlet parmaskinke. Vask og tørk kyllingen. Ta forsiktig fingrene under brystskinnet og legg smørblandingen inn under skinnet. Skjær mozarellaen i tynne skiver og legg på toppen av smørblandingen. Fordel det godt utover, men vær forsiktig så det ikke går hull på skinnet. Fyll buken med en halv sitron (delt i 4).
Salt og pepre kyllingen og legg over noen tynne skiver sitron. I en ildfast form med lokk (helst en leirgryte) legger du poteter og rotfrukter (i store terninger). Potetene kan gjerne være forkokt i 10 minutter. Hell på 1 dl vann.
Sett kyllingen i oven på under/overvarme på 180 g i en time. Så siler du av kraften og koker den inn til halvparten. Det samler seg litt smør på toppen. Dt kan du fjerne med en sauseskje.
Stek kyllingen uten lokk på 230 g i 15 minutter. Sjekk med en spiss kniv at kyllingen er ferdigstekt. Stikk kniven innerst ved lårbeinet. Er kraften blank, er kyllingen ferdig.
Skjær ut brystfiletene og skjær 2 cm tykke skiver av kjøttet. Det er veldig godt med en sprø salat til eller bare noen lettkokte haricot verts.
Godt med chianti til.

Forrige

Tunfiskens Rolls Royce

Røyk maten din.

Neste

Legg igjen en kommentar