Nakkekotelett med bourbon-epler, kantareller og brokkoli

Nakkekoteletter av svin er noe av det mest smakfulle kjøttet jeg vet om. Billig er det også.

I denne retten har jeg svitsjet kantareller og rå brokkoli i en panne med smør, salt, pepper, rosmarin og hvitløk. Men det virkelig herlige tilbehøret her er eplene som er stekt og trukket i amerikansk whiskey – Bourbon. De som kjenner meg godt, vet at jeg er en sucker for amerikansk whiskey. Det er et perfekt «krydder» til mange matretter.  Jeg skal forklare hvordan du kan bruke et shotglass med f.eks Jack Daniels for å heve smaken på en ellers ganske hverdagslig rett.

Nakkekoteletter er til og med ganske lette å steke perfekt. Høy varme, masse smør, urter i panna og krydret med masse salt og pepper.

Halvveis i stekeprosessen tilsetter du epler: Ha eplebåter (bruk gjerne Åkerø-epler eller andre røde epler som holder formen ved varmebehandling) i pannen og stek i smøret. Ta ut nakkekotelettene. Jeg lar dem også hvile på ei fjøl i 10 minutter med en skvis sitronsaft over før jeg skjærer dem i skiver og danderer på en tallerken.

Eplene stekes i smøret i 5 minutter før du tilsetter 5 cl amerikansk whiskey. La dette koke inn litt. Hell på 5 cl vann og 20 g meierismør.

Server nakkekotelettene med kantareller og brokkoli samt eplene. Hell bourbon-sausen over kjøttet.

Stek nakkekotelettene i nok smør. Ekte smør.
Stek nakkekotelettene i nok smør. Ekte smør.
En god skvis med sitronsaft over kjøttet, mens det hviler, gir en god smak.
En god skvis med sitronsaft over kjøttet, mens det hviler, gir en god smak.
Forrige

Slik gikk det i konkurransen i Stockholm

Bli med å piffe opp tradisjonsmaten vår!

Neste

Legg igjen en kommentar