Slik gikk det i konkurransen i Stockholm

Så var dagen kommet. Fredag 15. november fløy jeg over til Stockholm for å møte i den nordiske finalen av mat og vin i kombinasjon, arrangert av vinmerket Cono Sur. To bloggere fra Norge, to fra Sverige og to fra Finland møttes på Restaurantakademien, i utkanten av sentrum, for å lage rettene vi hadde kvalifisert oss til finalen med. Min finalerett ser du oppskrift på her.

Cono sur4
Så er vi i gang. Jeg prepper og koker. Karoline (blogger fra Norge. bloggen hennes heter alakaroline.no) nyter et glass musserende fra Cono Sur mens fårikålretten hennes med asiatisk twist, godgjør seg i gryten.
Cono sur5
Min arbeidsstasjon (t.v). Jeg får gode tips av stjernekokk Michael Björklund. (t.h). Karoline er i full gang med retten. (nederst til venstre.)
Cono sur
De finske finalistene (t.v). Sveriges Pernilla og Norges Karoline side om side (t.h). Jeg anretter retten.
Cono sur2
Den finske representanten fra Cono Sur, mesterkokk Michael Björklund og Winemaker Adolfo Hurtado fra Cono Sur har nå fått servert retten min for å bedømme om den passer med mitt vinvalg… Spenningen stiger. Alle finalistene står å venter på resultatet (nederst t.h.)
Cono sur3
Vinneren er: Pernilla fra Sverige. Hun har vært Masterchef-deltager og jobber nå som kokk og matskribent på fulltid. Hun vant en tur til Chile for to personer i to uker. For en premie. Rekkefølgen for de andre finalisten ble ikke offentliggjort der og da, men ifølge Cono Surs representanter ble jeg nummer to. Hurra! Meg og Karoline (nederst til venstre).
Cono sur7
Så var det tid for party! Vi bodde på fantastiske Berns hotel. Baren her er bare helt konge! Så avgårde til middag på Griffins’ steakhouse. For dere som har fulgt med på tv-programmet, Sveriges grillmester, vil dere sikkert kjenne igjen mannen på bildet øverst til høyre: Christian Hellberg. Her sammen med mesterkokk Michael Björklund. Christian er kjøkkensjef på kule Griffins’, og denne kvelden hadde han laget retter til oss som passet til Cono Surs viner.
Cono sur9
Menyen i kveld.
Cono sur8
Superkul restaurant. Griffins’ steakhouse i Stockholm. Adolfo og Michael (nederst t.v.) Etter en fabelaktig middag ble det drinker i massevis i baren på Berns før det ble nattarattata. Takk for en fantastisk minnerik dag!

Tusen takk til Karolines kjæreste, Mattias, for bildene fra konkurransedagen.

Berns hotel

Griffins’ Steakhouse

Forrige

Pepperkylling som garantert varmer

Nakkekotelett med bourbon-epler, kantareller og brokkoli

Neste

Legg igjen en kommentar