Pepperkylling som garantert varmer

I den sørlige delen av India kan du spise pepperkylling over alt. Det er en rett med masse sort pepper. Heten fra sort pepper er en helt annen enn fra chili. Sterkt er det, bare på en annen måte. Det er langt å reise til India, men i Bygdøy allé har vi en deilig indisk restaurant, som heter Natraj, og de serverer en fantastisk pepperkylling i en deilig kremete saus (noe som er litt annerledes enn hva du får servert i sør-India.) Jeg har hermet etter pepperkyllingen fra Natraj.

Slik lager du en herlig rett til 3-4 personer:

2 store kyllingbryst av kvalitetskylling.

1 ss korianderfrø

1 ss spisskumminfrø

2 ss sorte pepperkorn

1 ss flaksalt

1 ts gurkemeie

Støt dette til fint pulver i en morter. Sikt blandingen og sett til side. Du må kanskje støte blandingen flere ganger og sikte den mellom hver gang.

Grovhakk en løk og 2 hvitløksfedd. Kjør dette i en kjøkkenmaskin sammen 2 røde chili og 1 ss revet ingefær. Blandingen skal være finhakket.

Løk og krydder
Løk og krydder

I en gryte varmer du 3 ss nøytral olje. Ha i løkblandingen og mykne den på medium varme i 10 minutter. Rør ofte. Jeg gjør dette for å få ut råsmaken av løken. Tilsett krydderne og rør et par minutter. Hell på 1 dl rødvin (ja, denne kom overraskende, tenker jeg. Syren fra rødvinen kler retten kjempegodt) og la alkoholen dampe av noen minutter før du heller på en boks kokosmelk. Skru ned varmen til medium. Skjær en rød paprika i strimler og tilsett retten.

Skjær kyllingen i store biter og stek dem gjerne l litt olje for å få en sprø og gyllen flate. Velger du kylling med skinn, er det fint å crispe opp skinnet skikkelig. Stek kyllingen ferdig i pannen, eller i sausen. Jeg gjør det for da blir resultatet saftigere, synes jeg.

Dryss en neve cashewnøtter over retten, samt litt hakket mynte og server pepperkyllingen sammen med ris. Jeg garanterer deg en sterk, men deilig opplevelse.

Forrige

Winemaker’s Dinner med Cono Sur

Slik gikk det i konkurransen i Stockholm

Neste

Legg igjen en kommentar