Lam med pistasjnøttcrust, hummus og fargerik bulgur

 

Påsken nærmer seg og da er det høytid for lam. Går du for det samme, gamle lammelåret på påskeaften i år, eller er du klar for å prøve noe nytt? Jeg har mange spennende oppskrifter på lam på bloggen, så hvis du vil utforske, kan du klikke deg inn her.

Men over til denne oppskriften. Pistasjnøtter, granatepler, hummus, bulgur? Midtøsten? Oh yes! Du har så rett, så rett. Lam + Midtøsten passer sammen som hånd i hanske. Lammekjøttet er selvsagt kjøpt på Bondens marked hos Haugen gardsmat (en av mine favorittprodusenter).

 

Slik går du frem:

Bulgur:

Finhakk en sjalottløk og mykne den i en varm panne med litt olivenolje og et dryss salt. Bulguren vaskes i kaldt vann og kokes i vann. Tilsatt løken og 1/2 ts ras el hanout. Ingen krise hvis du ikke får tak i det, men du bør gjøre en ekstra innsats, for dette krydderet er perfekt til bulgur. Sjekk ut sjappene rundt Torggata/Storgata i Oslo. Når bulguren er ferdig (smak på kornene) blander du inn en stor skje smør. Rett før servering hakker du en neve mynteblader og blander inn i bulguren. Tilsett også en neve granateplefrø. Rist noen pistasjnøtter i en tørr panne og grovhakk. Bland i bulguren. Har du tørkede roseblader i huset (dette får du også kjøpt i butikker som selger varere fra midtøsten, Marokko el. lign) vil dette live opp retten. Men nødvendig er det ikke, altså.

L1000195
Pistasjcrust på lammet.

L1000196

 

Kjøttet:

Ytrefilet av lam tørkes og saltes og pepres lett. Så ruller du filetene i pistasjnøtter som er finhakket (eller kjørt fint i blender).

Stek i smør og olje i pannen noen minutter. Du vil ikke oversteke dette nydelige kjøttet, så noen minutter holder. La kjøttet hvile på ei fjøl. Hell 1 drammeglass med akevitt, gjerne Arvesølvet (jeg liker smaken på denne akeviten, for den er ikke så søt) i pannen og kok opp. Tilsett 1 ss ripsgelé og litt vann (1/4 glass) i pannen og 1 ts soyasaus. Kok inn litt og tilsett 1 ss smør. Rør inn og kok opp.Nå har du en nydelig sky som du bare trenger noen få skjeer av.

 

Hummus er superenkelt å lage, og du kan trygt lage det dagen før du skal bruke den. Har du prøvd hummus som dipp til grønnsaksstenger? Anbefales! Her får du min oppskrift på hummus.

Dander fint på tallerken og ha litt av den gode skyen over.

Ok, her har du et annerledes lammemåltid som ser ut som et fyrverkeri og smaker deretter:)

 

 

Forrige

Slottsmiddag hos en landslagskaptein og tv-stjerne

Herlig potetrett

Neste

Legg igjen en kommentar