Kyllingtaco med hjemmelagde tortillalefser

Jeg kjøpte en hel kylling forleden dag på tilsammen ca 2,4 kg. Den har jeg fått 4 middager av til to personer. Å si at kvalitetskylling er dyr mat er så utrolig feil. Jeg er stor tilhenger av ordentlig mat og ordentlige råvarer og jeg kjøper ikke skit (som vi sier på trøndersk). Dvs. Jeg kjøper ikke billige råvarer der kvaliteten er på bånn. Når det gjelder kylling er det mange produkter som ikke holder mål. Dyrevelferd er en veldig viktig faktor når det kommer til hva jeg velger å kjøpe. Dyrevelferd kombinert med kvalitet er lik litt dyrere mat. Men det er det så til de grader verdt. Som sagt: 4 middager for to personer for en kylling til ca 250 kr. – det er ikke dyrt.

En av rettene jeg lagde var hjemmelaget kyllingtaco med tortillalefser, lynsyltet løk og en deilig tomatsalsa.

Start med å lage tortillalefsene. Jeg brukte helt vanlig hvetemel, fordi jeg ikke fikk tak i riktig maismel.

Blandingen består av 1 del vann til 2 deler hvetemel og salt etter smak. Kna deigen godt og kjevle ut små golfballstørrelser så tynt du klarer slik at du får fine, tynne lefser. Stek dem i tørr panne på begge sider og pakk dem kjapt inn i aluminiumsfolie for at de skal holde varmen og for at de skal få en myk og bøyelig konsistens.

Kyllingen hadde jeg kokt på forhånd for å bruke i en annen rett, samt laget suppe av, så jeg brukte brystkjøtt og kjøttet fra lårene til denne retten. Jeg blandet stimlet kjøtt i en tomatsalsa som jeg lagde slik:

Til to personer:

3 ss tacopulver. Oppskrift på hjemmelaget tacopulver får du her.

1 liten finhakket løk

2 fedd finhakket hvitløk

ca 16 cherrytomater, grovhakket

2 ts brunsukker

1 ts epleeddik

Start med å mykne løken i litt olje. Så tilsetter du tacopulver og sukker. Tilsett hvitløk og tomat samt et glass vann. Kok til du får en sausete konsistens og legg så kyllingkjøttet i gryten. Rør forsiktig. Slå av varmen og sett på lokket. Nå kan kyllingen bli venner med sausen noen minutter. Smak til om du vil ha mer tacopulver i.

 

Lynsyltede løk:

1 rødløk skjæres i tynne skiver. I en bolle (eller et glass) tilsetter du 2 ss sukker og 1 ss salt og 1/2 dl epleeddik. Rør rundt slik at sukkeret og saltet løses opp før du tilsetter 1 dl kaldt vann. La dette sylte på kjøkkenbenken en times tid før servering. Sil av væsken og skyll i kaldt vann.

Jeg gjorde også en greie som var ganske kul. Nemlig å rive grønne epler og presse limesaft over. Det var et superdeilig tilbehør.

Ta en lefse og legg kjøtt i bunnen. Så legger du på litt agurkstaver, revet eple, lynsyltet løk, hakket chili og gjerne hakket koriander på toppen.

En annerledes fredagstaco. Noe for i kveld?

L1070972

 

 

Forrige

Lage tacokrydderet selv? Klart du kan!

På vei til Marrakech

Neste

Legg igjen en kommentar