Helstekt Stangekylling med godsaker

Det er ingen sak å lage helstekt kylling. Den lager seg praktisk talt selv. Du trenger bare å kjele litt med den før den skal inn i ovnen.

Stangekylling er kvalitet. Prior er ikke det. Jeg velger meg Stangekylling og den skal få ekstra god behandling. For dette er festmat når den er ferdig i ovnen etter 1,5 time.

Stangekylling klar for kos i ovnen
Stangekylling klar for kos i ovnen

Varm stekeovnen til 170 grader. Vask og tørk kyllingen. Gni den inn godt med salt og pepper. Så skjærer du grønnsaker.
Løk: Skjær en løk eller to i båter
Squash: Bruk gjerne sommersquash. Den er lys grønn i skallet og fast og fin. Hvis du ikke får tak i det, anbefaler jeg deg å bruke gul squash. skjær den i båter på langs.
Paprika: Bruk flere farger. Gjerne de lange typene. Hvordan du skjærer dem er opp til deg, men la bitene/stimlene være ganske store så de ikke koker ut og går i oppløsning.
Poteter: 4-5 poteter: Skjær disse i båter med skallet på. Vask dem godt først.
Hvitløk: 4-5-6-7 fedd. Hele, men uten skall. Du velger selv hvor mange du vil ha.
Gulrot: 2 gulrøtter skrelles og kuttes i tykke staver.
Persllerot: Bruk 5-6 cm, skrell og del opp i tykke staver.
• 2 laurbærblader
• 2 ss rosmarin
• en liten neve hakket flatpersille

Tomater: 10-15 cherrytomater tilsettes rett før kyllingen skal inn i ovnen.

I en stor gryte (med lokk) varmer du litt olje. Svitsj alle grønnsakene og urtene i oljen på ganske høy temperatur i 5 minutter. Dette gjør du for å starte stekeprosessen og for å bringe ut de deilige grønnsakssmakene. Salt litt.
Så heller du over 2 dl hvitvin eller rosévin. La alkoholen dampe av litt før du tilsetter et glass vann. Legg kyllingen på toppen og sett på lokket. Sett kyllingen i ovnen og la den stå der i 1 1/2 time. Ta av lokket, skjær opp kyllingen på en fjøl og server med de herlige grønnsakene og skyen ved siden av. Strø litt frisk bladpersille over. Vi spiser jo litt med øynene også.

Forrige

Arabiskinspirert pizza

Bakte grønnsaker til grillmaten

Neste

Legg igjen en kommentar