Arabiskinspirert pizza

Jeg kom hjem fra jobb sliten en fredagskveld. Kjøleskapet var nesten tomt og viljen til å gå ned 4. etg og bort til de få butikkene som er åpen på kveldstid var heller laber. Det måtte bli noe fra det stakkarlige kjøleskapet. Hva hadde jeg der? 1 plommetomat, noen sorte oliven, bladpersille,chili, hvitløk og sjalottløk. Dessuten var det et halvt ferdigstekt kyllingbryst der. Ok, dette kan vi gjøre noe med.
Jeg hadde lyst på pizza, men ingen ost i huset.
Men det går da an å lage en pizzabunn og så ta på godsaker på toppen etter at den er stekt? Jepps, klart man kan. Og sånn ble det.
Jeg blandet 1 klype salt og en klype sukker i en skål. Helte på 3 ss olivenolje og 2 dl vann. Gjær hadde jeg ikke, men 1/2 ts natron får duge. Så blandet jeg halvt om halvt med hvetemel og durumhvete og knadde en fin liten deig.
Jeg rullet den ut på bakepapir til en tynn bunn og satte den i forvamet ovn på 200 grader til den var sprø og gyllen.
Imens lagde jeg det andre:

IMG_8446

I en mortel moste jeg først 1 fedd hvitløk sammen en klype alt. Så tilsatte jeg en liten sjalottløk og gjorde det samme. En hel rød chili ble renset for frø og grovhakket. Opp i mortelen med seg. Så kuttet jeg opp 4 sorte oliven og moste lett sammen den eneste tomaten jeg hadde. Jeg grovhakket bladpersille og tilsatte grønnsakssalaten. Så helte jeg blandingen over i en sil og ble kvitt det meste av væsken.
På pizza-pita-brødet la jeg skjeer med grønnsaker og strimlet kyllingkjøtt. Så helte jeg over litt god olivenolje og drysset over en arabisk krydderblanding som heter zaatar. Det er ikke sikkert du får tak i det, men den kan lages vedå blande villtimian (evt oregano), sumac og ristede sesamfrø.

Så mens mannen i huset var på konsert, satt jeg i sofaen og så på tv og spiste arabisk pizza. Jaggu unnet jeg meg et glass herlig rødvin også.

Forrige

Kanelmojito

Helstekt Stangekylling med godsaker

Neste

Legg igjen en kommentar