Heilnorsk flatbrød

Flatbread er navnet på en slags pizza som ikke nødvendigvis har ost eller saus. Det er en stekt bunn med fyll på toppen. Fantastisk konsept, egentlig. Jeg har spist gode flatbreads i alt fra Australia til Hawaii.

Denne varianten er med norsk topping. Fantastisk røkelaks fra Fjelberg Fisk & Vilt som ligger rett over gata fra der jeg bor. Fisken er delikat og mild i smaken og skivene er håndskåret i butikken. Litt luksus der altså. Du kan selvsagt bruke hva du vil av røkelaks, men kjøp noe av god kvalitet da. Det blir så synlig i en slik rett hvis du ha kjøpt noe skvip.

Du bruker den vanlige pizzaoppskriften din. Du trenger ikke heve den i dagevis. Du kan bake den ut etter et par timer. Form den slik du vil og pensle med olivenolje.

Stek på maks temp i ovnen til bunnen er fin og gyllen.

Lag en saus av 1 dl Røros Rømme (det er jo den beste), hakket dill, litt revet sitronskall, bittelitt dijonsennep, salt og pepper. Spre utover når pizzaen er lunket. Legg på skiver av god røkelaks, rødløksskiver, kapers og sitronskiver (jeg bruker fancy minisitroner der du kan spise skallet) Server og drikk vin til. Gjerne rosevin.

Forrige

Hvordan velge bærekraftig i fiskedisken

AMOI – kvalitetsvarer rett hjem på døra

Neste

2 kommentarer om “Heilnorsk flatbrød”

  1. Mmm, «flatbrød» var så godt! Jeg baker mye tradisjonelt flatbrød, og gjør meg tanker om hvordan dette kan kombineres. Takk for ideen!

    Svar

Legg igjen en kommentar