Nærbutikken min og hvorfor du sparer drøss med penger på å bruke slike butikker

I Colbjørnsensgt på Frogner ligger en grønnsaksbutikk som heter Gulden. Her handler jeg ofte. Ikke bare er varene deres av ypperste kvalitet, men du får alltid et smil og en personlig prat med på kjøpet.

I grønnsaksbutikker som disse er grønnsakene friske og billige. Jeg skyr kjedene som pesten når det gjelder å kjøpe grønnsaker. I kassen på Ica, Rimi, Kiwi, eller det som verre er, ligger triste og livløse grønnsaker. Og de er i tillegg dyre. 12 kroner for en fersk hvitløk? 30 kroner for to «spisemodne» avokadoer? Slapp persille og råtne agurker? Nei takk, jeg velger kvalitet og jeg er prisbevisst.


Utvalget av spennende råvarer som kastanjer, kaki, flere sorter druer, urter i bunter med garantert smak, friske egg, krydder, eksotiske juicer, kaffe, te og nøtter.
Kjøper du sellerirot i sesong (ja, og de er norske), får du selleristengene med på kjøpet. Kjøper du persillerot henger bladpersillen med. Og for en liten penge. Kjøper du tilsvarende på et supermarked må du ut med det tredobbelte, for der må du kjøpe både rota og busken.

Sitronene du får på slike deilige grønnsaksbutikker er med tynt skall og saften velter ut og smaken er moden. Det til forskjell fra de tørre, saftløse sitronene som selges andre steder.

Har du en slik butikk i nærmiljøet? Bruk den! Se også på prisene og sammenlign selv.

 

 

 

 

 

Når så du sist slike hos Rimi?

En pose med 7 smakspaprika koster 25 kroner på Gulden. På Ica nede i gata koster en pose med 2 stk 29 kr...
En pose med 7 smakspaprika koster 25 kroner på Gulden. På Ica nede i gata koster en pose med 2 stk 29 kr…

 

Norske neper av perfekt kvalitet.
Norske neper av perfekt kvalitet.

Persillerot med bladpersillebusk, fersk hvitløk og store, saftige løk.
Persillerot med bladpersillebusk, fersk hvitløk og store, saftige løk.
Forrige

Lansering av Nynorsk Raudvin

Hjemmelaget kryddersmør

Neste

Legg igjen en kommentar