Gulrotsuppe med ingefær, kokos og appelsin – som den flotteste afrikanske solnedgang

Jeg har fått en liknende suppe flere ganger i Øst-Afrika. Den aller beste fikk jeg servert etter en safari i nasjonalparken Lake Nakuru i Kenya. Suppen med denne flotte fargen, minner om en afrikansk solnedgang. Tenk deg en savanne med en flokk elefanter som lunter forbi solen som forsvinner ned i evigheten. En klisjé? Absolutt. Men så vakkert. Jeg har sett det flere ganger, og det er bare så eventyrlig. Nå befinner vi oss på den mørkeste delen av vinteren (selv om det heldigvis går mot lysere tider) og da kan vi alle trenge en tallerken solskinn.

Kokos og ingefær er supergodt sammen med appelsin, gulrot og chili. Søtt, salt og sterkt på en gang. Suppen er lett å lage og er fyldig som en middagsrett til 2 personer eller som forrett til 4 personer.

Slk lager du min versjon av en afrikansk klassiker:

1 løk skjæres i grove biter og myknes i 2 ss solsikkeolje og et lite dryss salt.

5 medium store gulrøtter skrelles og kuttes i kjøkkenmaskin eller rives på et rivjern.

2 fedd hvitløk finhakkes

3 cm ingefær, skrellet og finhakket

2 sitrongress finhakkes (kun den hvite delen helt nederst på gresset.)

1/2 paprika (gjerne den lange typen) skjæres i biter

1 rød chili finhakkes. Fjern kjerner og frø

1 boks kokosmelk

1 glass vann

salt og pepper

saften av 1 appelsin

mynteblader (evt koriander)

 

Start med å mykne løken. Tilsett paprika, ingefær, gulrøtter, hvitløk, sitrongress og chili. Hell på et glass vann og la dette mykne. Så heller du på en boks kokosmelk og setter på lokket. La stå på ganske lav varme i 20 minutter. Nå tar du en stavmikser i gryten og kjører dette til en fin suppe. Pass på: Dette spruter. Du kan også helle suppen over i en blender og kjøre suppen glatt her. Ta litt av gangen, for ellers blir du nødt til å vaske vegger og tak etterpå…

Hell suppen tilbake i en ren gryte. Press saften av en appelsin og tilsett suppen. Kok opp og smak til med salt og pepper. Server suppen med frisk mynte eller koriander. Jeg ristet cashewnøtter i en tørr panne og serverte til suppen for litt krønsj. Godt brød passer godt. Jeg lagde mine gode, gamle naanbrød. Oppskrift får du her.

 

 

Forrige

Piff opp pastaen

En ekte koserett til hverdag og fest

Neste

Legg igjen en kommentar