Dumplings med sopp

Ja, jeg har dilla på dumplings. Jeg får lyst på det i det jeg skal legge meg, når jeg står opp og når jeg spiser annen mat. Manisk? En smule. Det er sånn mat som jeg alltid har lyst på, og gjerne med en håndbajer til, som dansken i meg vil si.

Enoki

Jeg brukte enoki-sopp, som jeg får på min asiatiske butikk i Oslo. Du kan bruke hva som helst av sopp, og gjerne sjampinjong, aromasopp eller østershattsopp. Dette velger du helt selv. Jeg kverner soppen grovt i en kjøkkensmaskin og så forveller jeg den i en tørr panne for å få ut fuktigheten. Selvsagt smaksetter jeg soppen før jeg pakker den til dumplings. Ingefær, hvitløk, thaibasilikum og chili + en slant tamari (glutenfri soyasaus) og sesamolje.

Jeg har laget dumplings før her på bloggen. Da har det gjerne vært gyoza eller kinesiske dumplings med sterk chilisaus til. Herlig! Denne gangen har jeg laget dumplings med soppfyll. Og det slo meg etter å ha spist disse deilige munnfullene: De er faktisk vegetarisk! Og ikke bare det. De er faktisk veganske! Who cares.
Jeg er ikke fan av å merke ting med det ene eller andre. Smaker det godt, spiller det ingen rolle om det er vegetar, vegansk eller inneholder kjøtt eller fisk. Disse dumplingsene er nydelige. Ferdig med det! Litt viktigere info for de som faktisk er veggis eller veganer, dog.

Deilige, deilige dumplings med sopp.

Jeg liker å spise dumplings og dyppe dem i soyasaus. Som tilbehør trenger jeg bare en deilig asiatisk agurksalat.

Lyst til å lage dumplings med soppfyll? Her kommer oppskriften:

Dumplings med sopp

Av: Helle Øder Valebrokk Porsjoner:: 20 dumplings

Ingredienser

  • gyoza skins. Dette finner du i frysedisken i større supermarkeder eller asiatiske butikker
  • 2 boks enoki-sopp eller ca 15 sjampinjoner
  • 1 ts finrevet hvitløk
  • 2 ts finrevet ingefær
  • finhakket chili etter smak
  • 1 ts Kikkoman Tamari soyasaus
  • 2 ss finhakket thaibasilikum
  • 1 ts sesamolje

Slik gjør du

1

Kvern soppen grovt i en kjøkkenmaskin. Ha dette over i en teflonpanne og la soppen slippe en del av væsken. Tilsett finrevet ingefær og hvitløk. Bland inn chili og thaibasilikum. Ta av platen og kjøl ned litt.

2

Ta frem gyoza-platene. De er runde. De må holdes under klede mens du holder på for at de ikke skal tørke ut.

3

Det samme med de ferdige dumplingsene. Legg alle dumplings som du har ferdigbrettet på et bakepapir med klede over.

4

Slik fyller du dumplings. Det er så mange måter å gjøre det på og nå ahr jeg lært en ny måte.

5

Slik gjør du det: Legg fyll midt på en gyozas-plate. Midt på platen. Dypp en finger i vann og dra rundt hele kanten. Brett sirkelen til en halvmåne, forsegl kantene og ta fatt i hjørnene på halvmånen. Fest hjørnene med litt vann og brett ned kantene på halvsirkelen slik at de ser litt ut som en tortellini.

6

Legg dumplingsene i en bambuskurv med bakepair under . En slik bambuskurv får du i asiatiske butikker til ingen penger. Bare kjøp en, for du får masse bruk for den.

7

Sett dampkurven på toppen av en gryte med litt vann i. Kok opp og la dumplingsene dampe i bambuskurven (med bambuslokket på) i 15-20 minutter. Hvis du bruker bambuskurv med flere lag stokker du opp på lagene underveis. Ta ut dumlingsene og server med tamari og frisk agurksalat med asiatiske smaker.

Forrige

Fastelavnsboller med bringebær og lakriskrem

Å like akevitt bør være en borgerplikt

Neste

Legg igjen en kommentar