Drikk deg gjennom Malmös gater

Hvis du skulle være i tvil: Dette er ikke en oppfordring til fyll. Jeg skal bare ta deg med på drikkerunde rundt i Malmös gater. Her skal du få bli med til kombuchabryggere, kaffeeksperter, cocktailmixere, naturvinbarer og ølbryggere. Malmö har masse spennende å by på når det kommer til drikke.

Les mer: Bli med inn i Malmö Saluhall

Lyran

Jeg besøkte Malmö i fjor. Den gangen spiste jeg Lyran – en super nabolagsrestaurant som serverer sesongretter og naturvin. Et stopp innom der vil jeg definitivt anbefale hvis du er ute etter en kul opplevelse i en av mine nye favorittbyer.

Ikke langt fra Lyran ligger Far i Hatten. Dette er et serveringssted inne i Folkets Park. De serverer fabelaktig mat og har også et imponerende utvalg av naturvin.

Far i Hatten fikk jeg servert en av de aller beste rettene jeg noen gang har smakt: Gulrøtter med karamellisert fløte. Oppskrift på min versjon får du her.

En samling lekre cocktails på Far i Hatten.
Til venstre: Rødbetesaft, lime, Luxardo Maraschino og chatreuse.
I midten: Honning, Monkey 47 gin, sitron, eggehviter, tyttebær og timian.
Til høyre: Kantarell-Martini: Forvellet kantarell og sirup laget på laken, søt vermut og hvit rom.

Når jeg nå kommer tilbake til Far i Hatten er det for å smake på høstmenyen deres. Ikke mat, men cocktails. De har utviklet en drinkmeny inspirert av de svenske skoger, og gjett om de klarer å gi meg den følelsen, da! Her er det kantareller, tyttebær og rødbeter. Helt fantastisk!

Kombucha på Roots of Malmö

Kombucha har tatt av i Sverige på lik linje med i Norge. «Tatt av» er kanskje et sterkt uttrykk, men interessen er helt klart tilstede. Vi besøker fabrikken til Roots of Malmö som ligger inne i senteret Mitt Möllan. Den knøttlille bedriften ble startet av Nick Rosenstock og Matthias Lehner.

Matthias Lehner

De lager fermentert te – som er en helsedrikk fra Asia. Roots of Malmö lager kombucha-te med sesongens smaker, men eksperimenterer også med smaker som kaffe, ingefær og sitronverbena. De produserer økologisk. Vil du smake en slik kombucha-te kan du kjøpe dem i restaurantene som ligger på dette litt rare, men kule senteret. Jeg liker veldig godt smaken av kombucha. Liker du naturvin liker du garantert kombucha.

Les mer: Lag cocktail med rom og kombucha

Kaffe kommer man ikke utenom når man snakker om Sverige. De ligger på 2. plass i verden når det kommer til kaffekonsum. (Finland ligger på førsteplass og Norge på tredjeplass)

Les mer: Bli med inn i noen av Helsinkis beste kaffebarer.

Malmös befolkning er kjent for å like mørkristet kaffe. Filip Åkerblom startet å riste lysere kaffe for ti år siden. Hans lille, koselige kafé i sentrum av Malmö (Baltzarsgatan 24) Lilla Kafferösteriet er verdt et besøk.

Filip Åkerblom

Er du hakket mer interessert i kaffe er det på Kirseberg på Lokstallarna du skal ta turen. Stedet er så hemmelig at ikke en gang taxiene klarer å kjøre riktig.

Dette er en kafé som er bygget rundt et kafferøsteri, litt slik man opplever i Portland, Oregon. Her kan man smake forskjellig kaffe og se kaffeproduksjonen i aksjon. Det lkter fantastisk inne i det store lokalet.

Les mer: Kaffecupping i Göteborg

Klart man må drikke øl når man er i Malmö. På Lilla Ölfabriken lager Alan Dougan (som tidigere drev World’s Smallest Brewery i Malmö) og Patrik Persson økologisk øl.

Det lille bryggeriet lager forskjellige spennende øl, blant annet øl med lakris. Et kult øl som jeg tror vil passe superbra til en dessert. Lilla Ölfabriken ligger i et spennende industristrøk i Malmö. Her er det visstnok masse liv i helgene.

B.A.R.

B.A.R. er en restaurant som serverer økologisk og bærekraftig mat samt naturlige viner. Robert Jakobsson (som tidligere har jobbet på Noma) og Besnik Gashi står bak stedet som ligger i det utrolig idylliske området rundt Davidhallstorg.

Bord 13

Bord 13 ligger i Engelbrektsgatan 13, ikke langt fra Lilla torg. Restauranten drives av samme folk som de som driver B.A.R. Maten er økologisk og bærekraftig og vinene er fra Rosforth & Rosforth (Noma under the bridge i København).

Kjøkkensjef Robert Jakobsen

Vi spiser en full meny med vinmeny på Bord 13 og jeg liker veldig godt mye av det kjøkkensjef Robert Jakobsen serverer oss.

Jeg vil spesielt gjerne trekke fram toskehode-kebaben og Hanger Steak av okse med sort hvitløk, rødvin, bringebær og røkt margbein. En robust og kick-ass rett.

Les mer om det som finnes av spennende steder i Malmö: Smaken av Malmö

Fra Malmö går turen videre i Skåne og nye drikkeopplevelser. Det kommer mer på bloggen. Bare gled dere!

Les mer: Omelett inspirert av Malmös flotte utendørsmarked

Til info: Jeg har vært i Malmö på pressetur med Visit Sweden.

Forrige

Tilbake til en av verdens aller beste restauranter

Oslobaren Himkok er verdens 20. beste bar

Neste

Legg igjen en kommentar