Omelett inspirert av Malmø

Nylig besøkte jeg flerkulturelle Malmø. Jeg så alle de fantastiske persiske urtene som selgerene på Möllevångstorget presenterer på fineste måte. Urtene dyrkes rett utenfor Malmø.

Les mer: Min guide til Malmø.

Jeg fikk lyst til å lage en persisk omelett med urter. En slik omelett jevnes med kikerter og det gir den en fast og deilig konsistens. Omeletten kan nytes som en lunsjrett eller som en hel middag. Jeg serverte omeletten sammen med fetaost og en deilig eple-tzatziki.

urter i Malmø.
urter i Malmø.

Slik lager du persisk omelett til fire personer:

1 boks kikerter. Vask ertene og kvern dem til puré i en blender.

Skrap puréen over i en bolle. Knekk 4 egg i bollen og visp sammen. Salt og pepre godt. Hakk en liten neve bladpersille, en liten neve dill og en liten neve mynte. Bland i røren og stek omeletten i form i ovnen eller i panne. Jeg synes resultatet blir bedre i ovn. Stek den til omeletten har satt seg.

DSCF6480

Kjøl ned og skjær den i kakestykker. Server med god olivenolje, fetaost og frisk urter. Lyst til å lage eple-tzatziki? Oppskrift her.

DSCF6463

Forrige

Guide til de beste pintxosbarene i San Sebastian

En landkrabbes beretning fra sjøkrepsfiske i Smögen

Neste

2 kommentarer om “Omelett inspirert av Malmø”

  1. Erdet noe som mangler i oppskriften eller beskrivelsen av fremgangsmåten? Prøvde oppskriften men det ble flere hundre kroner i knusktørt kjøtt som ikke gikk å få fra hverandre

    Svar

Legg igjen en kommentar