Malmö Saluhall – et paradis for matelskere

I november 2016 åpnet Malmö Saluhall dørene. Det er søskenparet Martin og Nina Karyd som står bak denne mathallen som har blitt en destinasjon i seg selv i den svenske kystbyen.

La oss snakke litt om Malmö. Mange unngår å reise hit pga av skriverier i media. Til stadighet kan vi lese om bilbranner og vold. Er det slik jeg oppfatter Malmö? Ikke i det hele tatt. Malmö er mer enn dette.

Jeg har besøkt byen to ganger det siste året. Jeg falt pladask for den første gang og mitt kjærlighetsforhold er blitt forsterket kraftig etter mitt andre besøk her. Hvorfor liker jeg så byen som andre er redde for?

Les mer: Smaken av Malmö

Malmö har en edge ved seg som jeg digger. Den er passe stor til å ha interessante bydeler og stor variasjon i butikker og spisesteder. Som stor tilhenger av naturvin finnes det noen virkelig gode steder i byen som serverer dette. Det kan du lese om i et senere blogginnlegg. I dag skal det handle om den nye og flotte Saluhallen.

Saluhallen ligger fem minutters sykkeltur fra jernbanestasjonen. Malmö er en fantastisk sykkelby så sørg for å benytte deg at et slikt fremkomstmiddel når du utforsker byen.

Hvis du synes det er stressende med alle de smågale syklistene i København, kan du slappe helt av. Malmö har en annen sykkelkultur som faller mer i smak hos med i alle fall.

Vedlikeholdsstasjoner langs sykkelstiene i Malmö.

Hallen ligger i en gammelt godstogbygning. Den har ligget brakk siden 1955 og da det ble lagt ut for salg grep søskenparet Martin og Nina Karyd muligheten og pusset opp hallen som i dag er Malmö Saluhall.

Det er ikke store hallen, men utvalget av butikker og restauranter virker svært gjennomtenkt. Her finner du bakere, kaffe- og tespesialister, slakter, fiskebutikk, iskremselgere og delikatesser. Utover spiselige varer du kan kjøpe med deg hjem, kan du spise godt i mathallen.

Utvalget varierer fra pizza, burger, falafel, smørbrød, sjømat til nudler. Det er her vi må stoppe opp. Inne i mathallen ligger Pink Head Noodle – noodlebaren der folk står i kø for å få en av de få spiseplassene som strekker seg utover disken.

Pink Head Noodle Bar

Australieren Wade Brown, som var med å starte Bastard i Malmö, åpnet Pink Head Noodle Bar som en pop-up i Malmö. Nå har han startet egen noodlebar inne i Malmö Saluhall.

Noodles fra Pink Head Noodle Bar

Jeg spiser en helt fantastisk aromatisk rett med intense innslag av stjerneanis når jeg besøker Saluhallen. Den smaker helt eventyrlig. Nudlene er hjemmelaget og kraftene er helt magisk.

Malmö Saluhall frister å komme tilbake til.

Praktisk info: Hvordan kommer man til Malmö på letteste måte? Jo, man flyr til København og tar toget motsatt retning av København. En halv time senere og en fin togtur over selveste Broen (kjent fra TV-serien) befinner du deg midt i sentrum av Malmö.

Til info: Jeg har vært i Malmö på pressetur med Visit Sweden.

Forrige

Tequila Tonic – min nye favorittdrink

Norges flotteste matbutikk finner du på nett

Neste

Legg igjen en kommentar