Norges flotteste matbutikk finner du på nett

Jeg går fast på Bondens marked i Oslo. Dette gjør jeg fordi jeg vil handle gode råvarer som kjøtt og grønnsaker fra kvalitetsleverandører. Men så har jeg et problem: Jeg reiser veldig mye. Det går ut over mine besøk til Bondens Marked, som kun er noen lørdager i måneden. Jeg går dessverre glipp av mange salgsdager og må derfor ty til supermarkeder rundt meg. Der er ikke utvalget alltid helt opp til min standard. Man blir bortskjemt av å handle steder som Bondens Marked.

Jo da. Vi har gode butikker i Oslo. Vi har noen få gode slaktere og fiskebutikker. Vi har også gode grønnsaksbutikker. Men det tar tid å ta seg rundt i byen for å oppsøke dem. Koselig det, men ikke alltid like praktisk når man ikke har bil.

Det er håp for oss som stiller krav til kvalitetsvarer. Vi kan faktisk bestille på nettet og få varene fraktet hjem. Og ikke bare det! Mange av varene er fra produsenter som står på Bondens Marked. Nå snakker vi!
Stedet for denne type handel er Dyrket.no.

Dyrket.no er en nettbutikk som selger varer direkte fra bonden til kjøkkenbenken (som de selv sier). Du vil blant annet finne et enormt utvalg av varer som er økologiske og produsert i Norge. Produsentene får minimum 70% av prisen, noe som er mye høyere enn de får hvis varen deres skulle selges i ”vanlig” butikk.

Utvalget er etter min mening svært imponerende og skiftes ut regelmessig. De har varer fra over 100 småprodusenter og småbønder i systemet sitt.

Hvordan handler man på Dyrket.no?

Når du skal handle hos Dyrket.no lager du først en profil. Det er veldig enkelt.

Så velger du varer i de kategoriene du ønsker å handle fra. Disse varene legger seg i den digitale handlekurven din. Når du er ferdig med å plukke varer går du til ”kassen” og bestiller levering/hentetidspunkt.
Dyrket.no leverer varer i Osloområdet tirsdag, onsdag, torsdag og fredag. Første levering er gratis (Levering koster etter det 49 kroner). Du kan også hente varene selv på lageret deres på Rudssletta 62.

Når du trykker ”bestill” går bestillingen til Dyrket.no som igjen sender bestillingen til de leverandørene på står på handlelisten. Varene leveres så til deg.

Lyst til å prøve Dyrket.no?

Få 250 kr i rabatt for kjøp over 650 kr. Rabattkode: helles17  

Hjemmesiden til Dyrket.no er logisk utstyrt med toppstripe med forståelige symboler for ”Kjøtt og fugl”, ”Sjømat”, ”Frukt og grønnsaker”, ”Meieri”, «Bakverk”, ”Pålegg”, «Basisvarer”, ”Drikkevarer” og ”Husholdning”.

Jeg ble særdeles overrasket over å finne så mange spennende leverandører og produkter på Dyrket.no. Ferske sjøkreps? Ja da. Det leverer de til deg på døra. Øl fra mikrobryggerier, kombucha og saft fra småprodusenter? Ja da. Det også.

Alt du trenger av meieriprodukter, grønnsaker i sesong, kornprodukter og pålegg, honning, syltetøy og egg får du på Dyrket.no. Jeg vil påstå å si at ved å handle på denne nettbutikken har du tilgang på det beste Norge har å tilby av råvarer.

 Jeg vil påstå å si at ved å handle på denne nettbutikken har du tilgang på det beste Norge har å tilby av råvarer.

Jeg må innrømme en ting. Jeg har vært skeptisk til å handle matvarer på nettet. Jeg vil gå i butikken og kjenne på råvarene, snakke med betjeningen og velge ut den fineste fisken eller kjøttstykket. Det hadde ikke falt meg inn å sjekke nettet for slike ferskvarer. Jeg innrømmer at jeg har vært bakpå, for mye har åpenbart skjedd på den fronten.

Jeg kommer til å fortsette å besøke min slakter, fiskebutikk, grønnsakshandler og Bondens Marked. Og jeg kommer til å fortsette å bestille varer på Dyrket.no. Det er plass til alle og det er mulig å ha flere måter å handle på. Med Dyrket.no kan jeg planlegge innkjøp til når jeg er hjemme fra mine reiser uten å måtte legge inn handleturen.

Handleposen bæres helt til døren. Jeg bor i fjerde etasje uten heis. Flaks for meg at jeg slapp å bære selv.

Bestillingene på Dyrket.no må være inne hos dem mandag-torsdag før kl 23.59 for levering eller henting dagen etter. De leverer tirsdag, onsdag, torsdag og fredag.

For meg er valget å få levert varer å foretrekke. Og det aller beste med hele leveringstilbudet til Dyrket.no er at du har to valg til levering. Du trenger ikke å være hjemme mellom 10:00 og 22:00. Du kan velge mellom levering 16:00 og 18:00 eller mellom 18:00 og 20:00. Altså: Du må ikke sette av hele dagen til venting. Glimrende!

Til den som er glad i shopping på nett:
Ok, det er lett å la seg rive med å trykke på alt for mange bestillinger. Når du føler deg klar til å gå i ”kassen” går du igjennom vareutvalget ditt og haker bort det du kanskje handlet i affekt. Det er ikke lett å gjøre i en vanlig butikk. Handler du på nett har du hele tiden kontroll på hvor mye penger du handler for, før du kommer til kassen.

Med levering fire ganger i uka har du anledning til å handle flere ganger i uka. Kjøp det du vet du vil får brukt de nærmeste dagene og bestill igjen når du holder på å gå tom.

Jacob kom til tiden, han vet du.

Leveringsdagen er her og jeg har bestilt levering mellom 16:00 og 18:00. Ved lunsjtider får jeg en melding om at sjåfør Jacob vil levere min ordre ca klokken 17.30 med mulighet for 10 minutter forsinkelse hvis noe skulle inntreffe. Snakk om service.

Et hav av deilige varer.

Hva har jeg så kjøpt? MASSE! I min handlepose lå det:

• Økologisk siktet speltmel og middagsperler fra Holli Mølle
• Økologisk popcorn (herregud, jeg elsker popcorn!)
• Økologisk hveteøl fra Eiker
• Økologisk smørloff fra Rent Mel Bakeri i Oslo (Farlig god. Alt er nå spist opp)

Mel, middagsperler og popcorn.
Smørloff, gårdssmør og andeegg. Her blir det luksusfrokost.

• 6 pack andeegg fra Holte gård (Andeegg er en fantastisk råvare. Plommen er kremete.)
• Økologisk timian
• Økologiske rødbeter
• Økologisk gulløk

Løk, sitron, Nyr, gårdssmør, kaviar, beter, gulrøtter og gresskar.

• Økologisk spisspaprika fra Jaren
• Økologiske cherrytomater
• Bunt økologiske gulbeter
• Økologiske gulrøtter
• Økologisk Hokkaido-gresskar
• Økologisk sitron

Svart hvitløk kan være vanskelig å finne i butikker. Den er fermentert og fantastisk å bruke i f.eks hjemmelagde majoneser. For en farge og smak!

• Beger med økologisk, sort hvitløk
• Grønn, økologisk kombuchate fra Ask
• Kaldrøkt reinsdyrplomme
• Gårdssmør fra Eiker (Har jeg egentlig smakt bedre smør enn dette?)

Hveteøl fra Eiker og kombuchate fra Ask rett på døra.

• Økologisk Nyr
• Økologisk kalv til osso bucco

Denne gleder jeg meg til å prøve! Røkt reinsdyrsplomme.

• 4 kokte sjøkreps
• Rognkjekskaviar på glass

Sjekk disse herlige sjøkrepsene. Tenk å få noe sånt levert på døra.

Lyst til å prøve Dyrket.no?

Få 250 kr i rabatt for kjøp over 650 kr. Rabattkode: helles17  

 

Til info: Dette innlegget er laget i samarbeid med Dyrket.no

 

Forrige

Malmö Saluhall – et paradis for matelskere

Tilbake til en av verdens aller beste restauranter

Neste

4 kommentarer om “Norges flotteste matbutikk finner du på nett”

  1. Så gøy, mest spent på sjømaten. Var sjøkrepsen pakken i ispose/eller lignende? Tror jeg må teste dette, bestille fisk å se på kvaliteten.

    Svar
    • Odd, alle ferskvarene hadde var pakket separat i egen pose og jeg mener at det var en ispose der. Skal ikke si det helt sikkert, men alle varene var kalde og fine. Topp kvalitet??

      Svar

Legg igjen en kommentar