Oslobaren Himkok er verdens 20. beste bar

I går kveld sprakk nyheten om at Oslobaren Himkok klatret hele 22 plasser opp til 20. plass på den prestisjefulle listen The World’s 50 Best Bars.

2016 var første gang Oslobaren, og eneste bar i Norge, kom inn på listen.

Yunus Yildiz Foto: Barometer

I fjor snakket jeg med daglig leder ved Himkok, Yunus Yildiz da han spent satt i London der kåringen fant sted:
– Jeg vil jo tippe at vi havner et sted mellom 30-50. Det er jo 400-500 innflytelsesrike bransjefolk som har stemt og vi vet ikke eksakt hvor mange som har vært i lille Oslo. Blir nok litt vanskelig for oss å hevde oss i toppen mot barer fra New York og London – byer hvor flere dommere besøker, sa Yunus Yildiz.

Foto: Marian Broz Photography

I år kom altså Himkok på en imponerende 20. plass og kan skryte av å være Skandinavias og Nordens aller beste cocktailbar. Gratulerer!

Hva er Himkok? Det er så mye mer enn en bar! De har eget destilleri i baren der de lager egen sprit. De har ciderbar og avdelinger i bakgårder og flere etasjer. Det er en fornøyelsespark for voksne, rett og slett. Har du ikke vært der før bør du straks ta deg en tur.

Foto: Håvard Scheie.

Himkok er kjent for å være innovative og har en stall av meget talentfulle bartendere.
Monica Berg – en av verdens aller beste bartendere har jobbet der i mange år for inntil nylig.

Det samme gjelder Antonio Navares,  som i fjor var Norges kandidat i World Class Global Final i Miami der han kjempet om tittelen om å bli verdens beste bartender. Dette er den tøffeste bartenderkonkurransen  i verden. Antonio driver nå egen bar i Barcelona ved navn Dr. Stravinsky.

Antonio – Norges beste bartender 2016 og ex-bartender på HIMKOK, fortalte etter at det definitivt har kommer flere gjester fra utlandet for å sjekke ut Himkok etter at de havnet på listen The World’s 50 Best Bars i fjor.

Les mer: Dr. Stravinsky i Barcelona

Alex Kratena. (Foto:Helle Øder Valebrokk)Alex Kratena i Miami. (Foto:Helle Øder Valebrokk)

I fjor under World Class i Miami slo jeg av en prat med Alex Kratena – kjent for drive verdens beste bar Artesian i mange år, og en av verdens aller mest spennende bartendere.

Artesian – på ærverdige The Langham Hotel i London, var en klasse for seg da Alex Kratena og Simone Caporale drev den. Nå driver de samme to gutta + kjæresten til Alex, Monica Berg (ex-Himkok)  et firma som heter P(our) og de åpner en ny bar i London snart.

Jeg spurte ham i fjor ham om ”The World 50 Best Bars” og om han tror HIMKOK kommer til å komme langt opp på listen.

Å være på Himkok er som å være på en lab – bare morsommere.

– De ekte vinnerne er de som er på denne listen. Tenk hvor mange barer som finnes i verden og hvor få plasser det er på listen. Det er så stort å komme så langt. Om du kommer på 50, 35 eller blir nummer 1 spiller egentlig ingen rolle. Mennesker er ved natur konkurransetørste og vil så gjerne være nummer 1.  Vi glemmer hvilken bragd det faktisk er å bli valgt ut til å være en av de 50 beste blant alle verdens barer.

– You haven’t been to Oslo if you haven’t been to HIMKOK.

– Dette er jo første gang en norsk bar er på denne listen. Det er jo fantastisk i seg selv. Himkok er aktive og nytenkende i et marked der ingen har tenkt disse tankene før. De destillerer selv og har spennende tilbud, ikke bare på cocktailfronten. Det er ikke bare å ha en superamazing bar hvis ikke folk kjenner til den. Det har HIMKOK klart i et veldig lite land som Norge faktisk er, sier Alex.

Alex Kratena avslutter: – You haven’t been to Oslo if you haven’t been to HIMKOK.

Da vet du hvor du skal legge barbesøket ditt i helga!

Destilleriet på Himkok. Foto: Michal Rohal

Hvem kom så på første plass på World’s 50 Best Bars? I fjor tronet Dead Rabbit– New York-baren som egentlig er en irsk pub med bar i andre etasje. Jeg besøkte baren da jeg var i New York i mars. Dead Rabbit er nå på 5. plass.

Les mer: Bli med inn i verdens beste bar

Dead Rabbit i New York.

I år var det The American Bar på ærverdige The Sayoy i London som stakk av med seieren.

Erik Lorincz er barsjef på The American Bar. Han er tidligere World Class-vinner. Foto: Helle Øder Valebrokk
Forrige

Drikk deg gjennom Malmös gater

De glade amatører er tilbake: Her er 15 viner til vilt

Neste

Legg igjen en kommentar