Det beste soppesmørbrødet

Vi er inne i den mest luksuriøse tiden. Høsten, dere! Det er saker. Tenk alt det fantastiske vi kan plukke i naturen. Bær, frukt, sopp… Alt er gratis hvis du plukker det selv. Eller du kan gjøre som meg: Gå i en av Oslos dyreste butikker og kjøpe soppen der. Uansett, så koster det ikke mye hvis du bare skal kose deg litt. Jeg kjøpte en stor neve deilige steinsopp og dro hjem og hadde tidenes middag.

Ja da. Det er dyrt, men jeg skal da ikke ha så mye:)
Ja da. Det er dyrt, men jeg skal da ikke ha så mye:)

 

...akkurat så mye skal jeg ha.
…akkurat så mye skal jeg ha.

Jeg lager mitt soppesmørbrød slik:

Skjær soppen i tykke skiver på langs. Stek i ordentlig smør. Ingen margarin, please! Vi vil ha den gode smaken av smør.

Mens dette surrer på medium pluss varme krydrer du med en klype sukker, flaksalt og pepper.

Hakk litt timian og riv 1 ts sitronskall (finrevet). Dette tilsetter du rett før servering sammen 1 hvitløksfedd som du har skåret så tynt du klarer i skiver. Papir-tynne skiver er gull.

Rist en skive deilig landbrød og legg soppen på toppen. Dryss litt mer flaksalt over og hell noen stråler med skikkelig god olivenolje på toppen. Er ikke dette luksusmat, så vet ikke jeg. Ut i skogen med seg! Eller stikk på butikken og kjøp soppen slik jeg gjorde…

Forrige

Øl i København: Fire hippe og en Slow Beer

Copenhagen Street Food

Neste

Legg igjen en kommentar