Copenhagen Street Food

Vis-á-vis Nyhavn ligger Papirøen. Dette er hallen der bl.a Copenhagen Street Food holder til. I april 2014 ble hallen sakte men sikkert fylt opp med matvogner, men det er først nå det virkelig er liv her inne. I oktober 2014 skal det være maks innredet med 40 serveringssteder. Copenhagen Street Food er et felleskap med Street Chefs der alle bidrar til å lage et trivelig miljø og servere mat til en liten penge. Prisene ligger på 50-75 danske kroner for en rett. Maten er fra alle verdenshjørner. Vil du bare ha en god fest eller høre musikk, så er det nok av steder å kjøpe drikke der ute. Men jeg vil anbefale deg å spise. Her er alt fra kvalitetstaco til økologiske gourmetpølser.

Ifølge en av grunnleggerene, Dan Husted (står også bak den kjente Paté Paté i Kødbyen) er CSF (Copenhagen Street Food) laget etter samme prinsipp som festivalen «Burning Man» – «Leave no trace». CSF leier i 4 år og blir de kastet ut, skal intet være igjen etter dem som har jobbet der. Derfor er alle møbler laget av resirkulert materiell, second-hand treverk eller ting som er kjøpt billig eller fått gratis. Alt skal kunne selges igjen som skrap eller videre til andre. Det er kreativt der inne, skal jeg si deg. Sofaer laget av paller og puter laget av skipsseil. Krakker er laget av oljefat. De innfører i disse dager sin egen myntenhet. «Cow Cash». En mynt er verdt 25 kr. En morsom gimmick. Overskuddet fra Copenhagen Street Food går til Niels Stokholms biodynamiske gård, Thorshøjgaard og det originale danske kveget. Men du kan selvsagt betale med helt vanlige danske kroner også.

Dette er stedet for de kule matopplevelsene, og hvem liker vel ikke å oppleve noe ikke alle kjenner til?

Vil du dra på arrangert tur ut til Papirøen, sjekk ut hjemmesiden til Copenhagen Food Tours forinfo.

papirøen
Papirøen ligger vis-á-vis Nyhavn. I november skal «Noma-«broen stå klar, men inntil da kan du ta Havnebus 993 fra Nyhavn til Papirøen, eller en drøss med busser og metro. Utvalget av mat er fantastisk. Du har alt fra karibisk til italiensk. Ta deg en solstol, som er gratis å bruke, og sett deg og se utover vannet mens du spiser et deilig måltid. En av grunderne, Dan Husted.
papirøen2
Cow Cash får du kjøpt i en bar som ligger rett ved Papirøen. Stedet var tidligere et motorsykkelverksted, men fungere nå som bar. Kaffe-stedene er de første som åpner. Det er klokken 10.00. Mat-truckene åpner klokken 12.00.
papirøen3
Det er nok av tøffe sittegrupper i hallen. Veggene er isolert med skjell, noe som er en eldgammel dansk måte å isoler hus på. Her får du kjøpt bøttevis med drikke, og det er jo smart når du ikke vil stå i kø hele kvelden.
papirøen4
Utenfår står gamle containere som er laget om til sittegrupper. De kommer til og med med peis!
papirøen5
Pasta laget fra bunnen og kreative barer laget av blikk. Sofa av paller og puter laget av seil med champagne-reklame. Knallgod burger.
papirøen6
Burgersjappe, øko-juiver og øko-kaffe. En franskmann har tatt turen ut til Papirøen og har nettopp kjøpt en nypreset juice.

Jeg var invitert av Visit Denmark og Wonderful Copenhagen til København, men står fritt til å skrive om akkurat det jeg selv vil. Du kan derfor stole på at mine tips er ekte og oppriktige anbefalinger fra HellesKitchen.

Forrige

Det beste soppesmørbrødet

Lapskaus til hverdag og fest

Neste

Legg igjen en kommentar