Blåskjell med bacon og timian, persillemajones og pommes frites

Økologiske blåskjell fra Snadder og Snaskum i Rissa og bacon fra A. Idsøe i Stavanger. Da lukter det kvalitetsmiddag lang vei!

Jeg elsker blåskjell! Gjør ikke du? Og om du lager pommes frites og en deilig majonesdipp til, ja, da har du et herlig, mettende – og billig måltid. Jeg liker å lage forskjellige varianter hver gang, og denne gangen ble det med timian og kvalitetsbacon.

Bacon er ikke bare bacon, og min favoritt er definitivt fra A. Idsøe. Det er røkt på ekte måten og smaken er utrolig. I Oslo får du det hos Flaneûr.

Timian, bacon og løk
Timian, bacon og løk

L1000078

Ok, over til selve oppskriften. Slik gjør du:

Når du kommer hjem fra butikken, legger du alle blåskjellene over i en bolle med kaldt vann. Hvis ikke kveler du dem. Blåskjell er levende krabater. Rens skjellene for skjegg og andre urenheter. Kast de som ikke lukker seg i vann, eller de som er skadet.

Finhakk 3 sjalokkløk og 50 g herlig bacon. I en gryte (stor nok til å romme alle blåskjellene) tilsetter du 30 g smør. Ha i bacon, løk og 2 ss frisk timian. La dette surre på medium varme til løken er myk.

Tilsett 1 dl tørr hvitvin eller cava/prosecco. Kok opp. Tilsett blåskjellene og sett på lokk. Rist gryten. Blåskjellene er ferdige når skjellene har åpnet seg.

Når du serverer skjellene i dype skåler, sørg for at du får med alle godsakene i sausen + sausen.

Server med persillemajones og selvlagde pommes frites. Strø bladpersille over for smak og pynt.

Herlig kos til en billig penge.

L1000087
Persillemajones.

 

 

Forrige

Kunsten å lage en god dessert og gleden av å bo midt opp i den

Ny restaurant: Hitchhiker åpner i Mathallen i dag

Neste

Legg igjen en kommentar