Kunsten å lage en god dessert og gleden av å bo midt opp i den

I landsbyen Mickelton i idylliske Cotswolds (2 timer med bil utenfor London) ligger The Pudding Club. Det er en sær affære, det kan jeg si deg. The Pudding Club arrangeres i restauranten på Three Ways Hotel. Jill og Simon Coombe kjøpte hotellet i 1995, og det var da i ganske sliten forfatning. De pusset opp de 48 rommene og valgte ut syv av dem til å bli Pudding Rooms. Disse syv ble dekorert som desserter. Og for en jobb de har gjort. Et av rommene er utformet som en sjokoladedessert der døren er en sjokoladeplate, flisene på badet er dekorert som sjokolade. Det er sjokoladesjampo i dusjen, nattbordet er formet som en stabel konfektesker og selve sengen er dekorert med puter designet som konfektbiter. Det er en drøm! Jeg bodde på ”The Spotted Dick” som er navnet på en dessert med rosiner som minner om pelsen til en dalmatiner-hund. På ”The Sticky Toffee And Date”-rommet sover du i et rom som er designet som et beduintelt med kameler på sengen. Skal du til England i nær fremtid, ta turen ut til Cotswold og bo på en av disse fantastiske rommene. Men viktigst av alt: Gjør det på en fredag, for da er det Pudding Club!

«To be in the Pudding Club» kan bety to ting: enten er du gravid, eller så er er du faktisk med i dessertklubben. Seremoniene foregår hver fredag med plass til 70 mennesker fordelt på 10-12 bord. 7 desserter blir servert, og det varierer fra uke til uke hvilke desserter pudding-dronningen Sheila lager. Men hun lager alltid nok!

I restauranten på hotellet spiser man gjerne en hovedrett til å starte med. De har forretter, men oppfordrer folk til å spise «lett» før hovedattraksjonen, desserten, kommer på bordet. Mens man venter på at dessertene skal bæres ut, er folk som gale. De banker i bordet med bestikket og roper og skriker. Dette er en seremoni som har tatt av!

Det er strenge regler i The Pudding Club. Man forsyner seg av en dessert av gangen. Spiser man ikke opp det man har forsynt seg med, får man ikke gå videre til neste dessert. Et og et bord forsyner seg, ikke alle på en gang. Dette hadde en gjeng japanere ikke helt skjønt, så verten Simon ble regelrett tråkket ned av dem under en puddingseremoni. Japanere elsker The Pudding Club. Det startet med en japaner. Han eier et magasin som heter RSVP og skrev om klubben i en artikkel. Etter dette har det blitt en hit blant japanere.

Alle som deltar på et møte i puddingklubben får diplom.

Først nå litt om engelsk pudding. Det er en dessert som helst er dampet i skål, ikke stekt i ovnen. Den er fuktig og ganske tung, men kan bestå av bær, frukt, sjokolade eller nøtter. Den kan være dynket i karamell, sprit eller bærsaft. De er gjerne laget med kakebunn eller crumble.

Med tillatelse fra The Pudding Club har jeg fått lov til å trykke en oppskrift fra den fantastiske boken ”Great British Puddings” som de har gitt ut.

Lord Randall’s pudding:

225 g tørkede aprikoser, grovhakket

225 g appelsinmarmelade med bittert skall i

225 g hvetemel

1 ts natron

225 g mykt usalter smør

120 g brunsukker

1 stort egg, pisket

90 ml melk

Smør en form som rommer 1 liter med litt smør. Legg litt av aprikosene i bunnen på formen. Sikt mel og natron i en bolle. I en kjøkkenmaskin pisker du smør og sukker til du har en luftig og lys blanding. Tilsett egget, så melken, melet og resten av aprikosene. Til slutt folder du inn marmeladen.

Hell røren i fomen og legg et lokk eller bakepapir på toppen, som du surrer med litt hyssing for å få den tett. Damp i 1 ½ time. Du kan bruke bambussteamer eller en gryte med rist og lokk for å dampe. Bruk selvsagt vann i bunn og sjekk at vannet ikke damper bort.

Snu formen og server kaken med vaniljesaus. Kaken er ikke oversøt, men deilig og lett bitter pga appelsinskallet i marmeladen.

Da jeg og fire andre bloggere var på besøk hos The Pudding Club fikk vi smake tre desserter: Lord Randall’s pudding, Sticky Toffee pudding og rhubarb crumble.

The Pudding Club arrangerer også 24 Hour Chocoholic Day. Det er et mayhem i sjokolade med sjokoladekurs, The Pudding Club skal også begynne å servere Pudding Afternoon Tea. Hotellet arrangerer også «Walking Weekends», og det kan man kanskje trenge når man har spist så mye søtsaker.

Kjører du ikke bil, kan du ta toget fra Paddington Station i London til Moreton-In-Mash og taxi i 20 minutter derfra til The Pudding Club. Shakespeare-byen Stratford Upon Avon ligger 10 minutter unna i bil.

 

For mer info, gå inn på hjemmesiden til The Pudding Club

 

The Spotted Dick-rommet som jeg bodde på. Sjekk ut de nydelige maleriene på veggen. Håndmalt, selvsagt.
The Spotted Dick-rommet som jeg bodde på. Sjekk de nydelige maleriene på veggen. Håndmalte, selvsagt.
Oppskriften på The Spotted Dick er malt på en av dørene i rommet.
Oppskriften på The Spotted Dick er malt på en av dørene i rommet.
Sjokoladerommet. Den franske bloggeren, Anne Lataillade fikk lov å bo her. Passende for en franskmann, eller hva?
Sjokoladerommet. Den franske bloggeren, Anne Lataillade fikk lov å bo her. Passende for en franskmann, eller hva? Hun blogger på denne adressen

 

 

The Chocolate room
The Chocolate room
Flere andre dessert-rom på The Pudding Club
Flere andre dessertrom på The Pudding Club
Koselig bar på The Tree Ways Hotel. Hyggelige Jill og lokale marmelader i frokostrommet
Koselig bar på The Tree Ways Hotel. Hyggelige Jill og lokale marmelader i frokostrommet
Bloggerne koser seg med pudding. Disse puddingen ble laget spesielt for oss og er 1/4 størrelse av de de serverer på pudding-kvelder.
Bloggerne koser seg med pudding. Disse puddingen ble laget spesielt for oss og er 1/4 størrelse av dem de serverer på pudding-kvelder. Polske Lukasz blogger her.

 

Andre herlige puddinger
Andre herlige puddinger

 

 

 

Forrige

Kjøttfulle pølser med kremet linsestuing og skogssopp

Blåskjell med bacon og timian, persillemajones og pommes frites

Neste

Legg igjen en kommentar