Kjøttfulle pølser med kremet linsestuing og skogssopp

 

Pølser trenger ikke være søplemat. Det er kommet utrolig mange kjøttfulle og ferske pølser på markedet. Grøstad, A. idsøe, Anni’s pølsemakeri…. Ja, det bugner av herlige pølser med masse kjøtt, krydder og andre godsaker i. Jeg er glad i linser som tilbehør til pølsene. Men linser kan være vanvittig kjedelig hvis man ikke gjør litt ekstra ut av dem. Jeg koker alltid linsene med urter. Noen ganger koker jeg linsene i kyllingkraft for å få ekstra smak inn i linsene. Denne gangen har jeg laget en ragu av tomater, løk, paprika, tørket skogssopp og urter. Denne raguen blander jeg med linsene og det er dermed et perfekt tilbehør til pølser.

IMG_0394

Start med å legge tørket sopp i vann. Soppen skal ligge her i min 15 minutter for å bli «fersk» igjen. Jeg bruker steinsopp til denne retten. Ta soppen opp av vannet og skjær dem i biter.

I en varm panne tilsetter du litt olivenolje og en finhakket løk. La løken bli myk før du tilsetter soppen og 2 finhakkede hvitløksfedd. Surr dette noen minutter før du tilsetter timian og rosmarin (1/2 ss av hver). Liker du sterk mat kan du tilsette tørket chili. Salt og pepre. Ha 20 cherrytomater i pannen sammen 1/2 rød paprika som du skjærer i biter. Rør noen minutter og tilsett 1/2 dl kremfløte og 1 ss smør. Senk temperaturen og la dette surre en halvtime mens du koker linser. Sørg for å skylle linsene godt før du koker dem. Kok dem slik det står på pakken. Forskjellig typer linser har forskjellige koketider. Jeg bruker gjerne italienske linser som er gul-grønne i fargen. De holder fint på formen når de kokes. Tilsett laurbærblad i kokevannet.

Når linsene er ferdigkokte blander du dem i raguen (sjekk at det ikke er mer kokevann igjen. Det skal nemlig ikke i raguen).

Stek pølser i pannen. Stek strimlet fennikel og løk i stekefettet fra pølsene og server sammen linseraguen.

Ferdige linser
Ferdige linser
Bland linsene i raguen.
Bland linsene i raguen.
Stek ferske pølser og server dem sammen med pannestekte og karameliserte fenikkel og løk
Stek ferske pølser og server dem sammen med pannestekte fenikkel og løk. Dette er italienske pølser og marrokanske mergues-pølser fra A. Idsøe.
Forrige

Heløkologisk supermarked

Kunsten å lage en god dessert og gleden av å bo midt opp i den

Neste

Legg igjen en kommentar