Heløkologisk supermarked

Den første Whole Food Market ble åpnet i 1980 i USA. Det er over 360 butikker der borte. Jeg besøkte nylig det forholdvis nye Whole Foods Market i Cheltenham i England. Dette er et enormt supermarked der alle varer er økologiske. Du finner absolutt ingen kunstige farger eller ingredienser i produktene. De selger varer innenfor mat, drikke, helse og skjønnhet. Jeg har tidligere vært i Whole Foods herlige butikk på Picadilly i London. Den er helt ny og er fantastisk. Men denne i Cheltenham er 4 ganger så stor som Picadilly-butikken. Folk i England er opptatt av kvalitet og økologiske varer, og det er deilig å se at mange av varene er fra lokale leverandører. Markedssjef Renata Rees som følger meg rundt i butikken, sier at de kun tar inn varer med høy kvalitet De tenker ikke på at varen er hip, det er kun kvalitet som teller. Interiøret i butikken er typisk Cotswold-stein og resirkulert treverk. Butikken bruker minimalt med embalasje og gir bort mat som er gått ut på dato til veldedighet.
Er du i strøket, anbefaler jeg deg å ta en tur innom dette fantastiske markedet. Og er du opptatt av økomat er dette selve paradis.

De første lokale asparges og rabarbra.
Nøtter og frø på rad og rekke. Fersk lokal sopp. De første lokale asparges og rabarbra.
Wholefood3
Maya lager fersk juice i butikkens egen juiceavdeling. Ferdig oppskåret frukt i posjonspakker er praktisk å ta med seg. Butikken har egen krydderavdeling.
Wholefood4
Røkt cheddar-popkorn. Jeg elsker (som du sikkert har fått med deg) popkorn og måtte selvsagt smake. Helt nydelig! Krydder fra den deilige krydderavdelingen. Tapp vin på flaske? Hey, why not? Whole Food Market har verdens herligste ost- og spekematavdeling.
Wholefood5
Øko-cider, trøffelost, bacon jam (!) og en seriøs parmesan!
Wholefood6
Her får du villfanget skalldyr. Scampien er sertifisert. Whole Food Market har eget røkeri i butikken.
Wholefood7
Lokalt kjøtt av høy kvalitet fra gårder i Glouchestershire .

 

Wholefood8
Champagnesorbet med hyllebær? ja, takk! Butikken selger et imponerende utvalg ferdigretter laget av ordentlige kokker som jobber der.
Wholefood9
Alt av brød lages på huset av ekte bakere. De har et imponerende utvalg økologisk sjokolade og annet snadder.
Wholefood10
Selvsagt har de økologiske egg fra frittgående høner. Jeg smakte på Toffee apple jam… OMG! Nydelig. Whole Food Market har en stor skjønnhetsavdeling i det store supermarkedet.

 

 

 

Forrige

Persillemajones

Kjøttfulle pølser med kremet linsestuing og skogssopp

Neste

Legg igjen en kommentar