Basilikum- og pinjekjernetoast og en liter med vin

Jeg elsker å gjenskape smaker som jeg har fått på restaurant, og denne gangen ville jeg prøve å gjenskape den fantastiske vaffelen med basilikum og pinjekjerner som jeg fikk servert på Michelinstjerne-restauranten, Tickets i Barcelona. Selvsagt klarer jeg ikke å gjennskape utseende på de flotte retten, men smaken må jeg da klare sånn cirka, vil jeg si. Og milde makrell, så god den ble!

Originalen fra Tickets: Basil Air Waffle. Deilige basilikumsvafler med pinjekjerner og ost i midten.
Originalen fra Tickets: Basil Air Waffle. Deilige basilikumsvafler med pinjekjerner og ost i midten.

Jeg har tidligere laget pizza med basilikumsmozzarella, og det er så fantstisk godt. Du blander bare ekte bufalo mozzarella (2 baller til to personer) med et dryss flaksalt og en stor neve basilikumsblader i en blender til en masse. Ikke bare får osten en nydelig vårgrønn farge, men smaken er også et kapittel for seg selv. Herlig, pepperaktig.

Mine toaster laget i vaffeljernet.
Mine toaster laget i vaffeljernet.

Så derfor tok jeg dette gamle trikset mitt og tenkte at vafler blir det ikke, for jeg har ikke peiling på hvordan de har laget disse vaflene på restaurant Tickets, men toast i vaffeljernet har jeg tidligere laget med stort hell. Det er egentlig den eneste måten jeg lager toast på, for resultatet blir så perfekt.

L1160572

Jeg smurte et tykt lag basilikumsmozzarella på en av skivene (bruk gjerne landbrød eller fin rug. For et mer elegant resultat kan du jo skjære bort skorpene. Så langt tenkte ikke jeg der og da) og drysset over pinjekjerner som jeg ristet litt i pannen, og så la jeg disse på osten og la en skive på toppen. På overflaten av toasten smurte jeg et tynt lag med osten for å få en sprø hinne. Så stekte jeg ostesmørbrødet i vaffeljernet til kjernen var smeltet og toasten var sprø. Herregud! Så enkelt og så godt!

TIPS: Jeg hadde kjøpt med meg en pose pinjekjernenr hjem fra Spania. De er avlange og ikke så fete som de kinesiske som vi som oftest får kjøpt her hjemme. Kjøp med deg hjem, hvis du er i middelhavslandene:)

L1160590

Til dette serverte jeg en tomatsalat med sprøstekte baconbiter og deilige små oliven. Litt god olivenolje og frisk sitronsaft på toppen var alt som skulle til, og vips hadde vi en herlig verandamiddag.

Men vi hadde jo vin til også! Jeg blir mer og mer begeistret for rene viner uten tilsetningsstoffer. Disse nakenvinene er ikke bare økologiske, men også biodynamiske. Du får en del av dem på polet om dagen. Completo heter vinen vi drakk til, og den egner seg godt avkjølt. Den er laget på 100% barbera og er fra Carussin som står bak suksessen ”eselvinen” Asinoi. Det jeg liker godt med denne vinene, foruten at den er svært fruktig, lettdrikkende og at den oser sommer, er at den kommer i litersflaske! Hvor mange ganger har du sittet der og delt en flaske vin med din kjære og så er vinflasken tom, og du tenker, «skulle bare hatt et glass til, for dette er så koselig!». Jeg har hatt det sånn ofte. Og fordi rødvinen kun har en alkoholprosent på 11,5%, kan man vel unne seg et glass til, eller hva? Avholdsfolket vil si noe annet, men hos meg bor det ingen avholdsfolk, så vi sier det er greit.

L1160580
Grønn mat er godt for øynene, sier helseekspertene. Pent å se på det, er det i alle fall.
Completo. I liter med veldig god verandavin.
Completo. I liter med veldig god verandavin.
Forrige

Nytelse i 27 akter

Mitt første møte med ekte koreansk mat

Neste

Legg igjen en kommentar